• Økonomistyringens rolle i reduksjon av matsvinn i restauranter 

      Ludvigsen, Anniken; Hofstad, Kjersti (Master thesis, 2021)
      En tredjedel av all mat som produseres i verden hvert år blir kastet (FN-Sambandet, 2021). FN har på bakgrunn av dette satt som mål å redusere matsvinn med 50 % innen 2030, hvilket bare kan løses gjennom samarbeid mellom ...
    • Økonomistyringens rolle under Covid-19 pandemien 

      Magnussen, Kamilla Celine; Nikula, Iiris-Lumikki (Master thesis, 2022)
      I følgende oppgave har vi undersøkt hvordan styringssystemet benyttes i Smarthotel under kriser, nærmere bestemt Covid-19 pandemien. Pandemien medførte strenge restriksjoner som påvirket hotellbransjen hardt, og bransjen ...
    • Økt effektivisering ved bruk av Lean og andre tiltak - En casestudie av Overhalla Betongbygg 

      Rugelbak, Håkon Mørtvedt; Sommervik, Pål Helmersen (Master thesis, 2018)
      Næringslivet preges av stor konkurranse mellom bedrifter, noe som fører til stadig press på å redusere kostnader. For å kutte unødvendige kostnader er det mange virksomheter og organisasjoner som velger å anvende Lean i ...
    • Økt effektivitet i produksjonslinje med lean og kunnskapsdeling 

      Andreassen, Edvard Mo; Solberg, Vebjørn (Master thesis, 2019)
      Denne studien ser på effektivisering av ei produksjonslinje hos en mindre bedrift i norsk næringsliv, Rupro AS. Tidligere studier ser ofte på hvordan større bedrifter kan forbedre seg, men siden norsk næringsliv består av ...