Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på tittel
Viser treff 1522-1537 av 1537
-
Water holding properties of Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2021)With global seafood production increasing to feed the rising population, there is a need to produce fish and fishery products of high quality and freshness. Water holding properties, including drip loss (DL) and water ... -
Wavelength and orientation dependent capture of light by diatom frustule nanostructures
(Peer reviewed; Journal article, 2015)The ecological success of diatoms is emphasized by regular blooms of many different species in all aquatic systems, but the reason behind their success is not fully understood. A special feature of the diatom cell is ... -
Weed to Feed: From Seaweed to Sustainable Microbial Feedstock
(Master thesis, 2023)Nye og mer bærekraftige løsninger kreves i industriell sammenheng for å konservere ressurser som verdensbefolkningen allerede er svært avhengig av, som for eksempel dyrkbar jord. I løpet av dette prosjektet har tare blitt ... -
Whole transcriptomic network analysis using Co-expression Differential Network Analysis (CoDiNA)
(Journal article; Peer reviewed, 2020) -
Workshop in Trondheim and excursions to the Norwegian seafood industry and NTNU
(Research report, 2014)During the SeaMed project we have arranged workshops and visited seafood industry in Albania, Montenegro, Kosovo and Bosnia & Herzegovina. In October 2014, the whole consortium visited Trondheim. The three-day workshop ... -
wTO: An R package for computing weighted topological overlap and a consensus network with integrated visualization tool
(Journal article; Peer reviewed, 2018)Background Network analyses, such as of gene co-expression networks, metabolic networks and ecological networks have become a central approach for the systems-level study of biological data. Several software packages exist ... -
Youngs's modulus of tumour tissue from an in vivo breast cancer model - effect of treatment with guluronate oligosaccharides
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Increased tissue stiffness is a classic characteristic of solid tumours, and breast tumours are often first identified as a palpable lump. Increased tissue stiffness in tumours is more than just a typical, and often easily ... -
Yrkesfaglig praksis i bachelorutdanningen for yrkesfaglærere: En kartlegging av studentenes erfaringer
(Journal article; Peer reviewed, 2018)This study examines experiences of vocational teacher students in practice at work places. The aim is to develop and ensure that the practice is in accordance with the purpose of the Vocational Teacher Education programme ... -
Zwitterionic HILIC tandem mass spectrometry with isotope dilution for rapid, sensitive and robust quantification of pyridine nucleotides in biological extracts
(Peer reviewed; Journal article, 2020)The pyridine nucleotides nicotineamide adenine dinucleotide (NAD) and nicotineamide adenine dinucleotide phosphate (NADP) are conserved coenzymes across all domains of life, and are involved in more than 200 different ... -
Øke utnyttelsesgraden av fiskerestråstoff
(Bachelor thesis, 2022)Sammendrag Hensikten med denne oppgaven var å se på hvordan man kan videreforedle hydrolysatet av fiskerestråstoff på en måte som øker kvaliteten og kommersiell verdi. I tillegg vil denne oppgaven besvare problemer når det ... -
Økologisk hvitost tilsatt salt under etterrøring for å hemme Clostridium tyrobutyricum
(Bachelor thesis, 2020)De siste årene har fremveksten av små, lokale gårdsmeierier vært stor. Her produseres unike lokalproduserte oster, gjerne inspirert og laget etter oppskrifter fra Europa. Denne oppgaven tar for seg Gouda, en halvfast ost ... -
Økt holdbarhet på laks - Studier av superkjøling, salting og biokonservering
(Master thesis, 2017)Konservering av mat både bevarer og øker holdbarheten til mat. Vanlige konserveringsmetoder er salting, tørking, røyking og syrekonservering, men i de siste årene har det dukket opp nye teknologier for å øke holdbarheten ... -
Økt kunnskap om innløsning av CO2 i filet av Atlantisk laks (Salmo salar L.) og fiskekaker
(Master thesis, 2020)Denne masteroppgaven er skrevet som en del av prosjektet «Concept Development of Full-scale Soluble Gas Stabilization Technology for Seafood» (prosjekt nr. 294 641) og er et samarbeid mellom Norges teknisk-naturvitenskapelige ... -
Økt utnyttelse av verpehøns (Gallus gallus domesticus) - Utnyttelse av utrangerte verpehøns til produksjon av ingredienser til humant konsum og dyrefôr
(Master thesis, 2016)I Norge destrueres 3 millioner verpehøns (Gallus gallus domesticus) hvert år, noe som tilsvarer 1,5 millioner kg rent hønsekjøtt. Verpehønene har i utgangspunktet høy ernæringsverdi, og det er derfor etisk problematisk at ... -
β-(1,3)-glucan-b-chitosan and β-(1,3)-glucan-b-biotin diblocks: Preparation, purification, and characterisation
(Master thesis, 2022)Målet med denne masteroppgaven var å forberede SBG-b-kitosan og SBG-b-biotin diblokker, inkludert fremstilling og rensing av SBG-oligomerer. Polysac- karider kommer fra naturlig rssurser og er ikke-giftige, biokompatible ... -
β-1,3-glucan and β-1,3-glucan-based diblock polysaccharides: Preparation, characterization, and solution behavior
(Master thesis, 2021)𝛽-glukaner er en av de mest rapporterte biologisk aktive polysakkaridene og anses å ha et stort potensial i ulike industrier. Et vannløselig preparat av 𝛽-1,3-glukan med forgreninger koblet via 1,6-bindinger (SBG), ...