Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på tittel
Viser treff 1654-1663 av 1663
-
Youngs's modulus of tumour tissue from an in vivo breast cancer model - effect of treatment with guluronate oligosaccharides
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Increased tissue stiffness is a classic characteristic of solid tumours, and breast tumours are often first identified as a palpable lump. Increased tissue stiffness in tumours is more than just a typical, and often easily ... -
Yrkesfaglig praksis i bachelorutdanningen for yrkesfaglærere: En kartlegging av studentenes erfaringer
(Journal article; Peer reviewed, 2018)This study examines experiences of vocational teacher students in practice at work places. The aim is to develop and ensure that the practice is in accordance with the purpose of the Vocational Teacher Education programme ... -
Zwitterionic HILIC tandem mass spectrometry with isotope dilution for rapid, sensitive and robust quantification of pyridine nucleotides in biological extracts
(Peer reviewed; Journal article, 2020)The pyridine nucleotides nicotineamide adenine dinucleotide (NAD) and nicotineamide adenine dinucleotide phosphate (NADP) are conserved coenzymes across all domains of life, and are involved in more than 200 different ... -
Øke utnyttelsesgraden av fiskerestråstoff
(Bachelor thesis, 2022)Sammendrag Hensikten med denne oppgaven var å se på hvordan man kan videreforedle hydrolysatet av fiskerestråstoff på en måte som øker kvaliteten og kommersiell verdi. I tillegg vil denne oppgaven besvare problemer når det ... -
Økologisk hvitost tilsatt salt under etterrøring for å hemme Clostridium tyrobutyricum
(Bachelor thesis, 2020)De siste årene har fremveksten av små, lokale gårdsmeierier vært stor. Her produseres unike lokalproduserte oster, gjerne inspirert og laget etter oppskrifter fra Europa. Denne oppgaven tar for seg Gouda, en halvfast ost ... -
Økt holdbarhet på laks - Studier av superkjøling, salting og biokonservering
(Master thesis, 2017)Konservering av mat både bevarer og øker holdbarheten til mat. Vanlige konserveringsmetoder er salting, tørking, røyking og syrekonservering, men i de siste årene har det dukket opp nye teknologier for å øke holdbarheten ... -
Økt kunnskap om innløsning av CO2 i filet av Atlantisk laks (Salmo salar L.) og fiskekaker
(Master thesis, 2020)Denne masteroppgaven er skrevet som en del av prosjektet «Concept Development of Full-scale Soluble Gas Stabilization Technology for Seafood» (prosjekt nr. 294 641) og er et samarbeid mellom Norges teknisk-naturvitenskapelige ... -
Økt utnyttelse av verpehøns (Gallus gallus domesticus) - Utnyttelse av utrangerte verpehøns til produksjon av ingredienser til humant konsum og dyrefôr
(Master thesis, 2016)I Norge destrueres 3 millioner verpehøns (Gallus gallus domesticus) hvert år, noe som tilsvarer 1,5 millioner kg rent hønsekjøtt. Verpehønene har i utgangspunktet høy ernæringsverdi, og det er derfor etisk problematisk at ... -
β-(1,3)-glucan-b-chitosan and β-(1,3)-glucan-b-biotin diblocks: Preparation, purification, and characterisation
(Master thesis, 2022)Målet med denne masteroppgaven var å forberede SBG-b-kitosan og SBG-b-biotin diblokker, inkludert fremstilling og rensing av SBG-oligomerer. Polysac- karider kommer fra naturlig rssurser og er ikke-giftige, biokompatible ... -
β-1,3-glucan and β-1,3-glucan-based diblock polysaccharides: Preparation, characterization, and solution behavior
(Master thesis, 2021)𝛽-glukaner er en av de mest rapporterte biologisk aktive polysakkaridene og anses å ha et stort potensial i ulike industrier. Et vannløselig preparat av 𝛽-1,3-glukan med forgreninger koblet via 1,6-bindinger (SBG), ...