Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Nye registreringer
-
Microencapsulation of purple corn (Zea Mays L.) extract in alginate microbeads using electrostatic extrusion: process optimization and storage stability
(Master thesis, 2022)Abstract will be available on 2025-07-31 -
Establishing 3-hydroxypropionic acid production in Bacillus methanolicus MGA3 by heterologous expression of malonyl coenzyme A reductase and malonic semialdehyde reductase
(Master thesis, 2022)3-Hydroxypropionsyre regnes å være en av de mest sentrale biobaserte kjemikaliene som kan produseres fra fornybare karbohydrater. Syren brukes som en forløper for flere ulike kjemiske forbindelser i produksjon av forbruksvarer. ... -
The Biomass project
(Master thesis, 2022)Biomassen er mengden RNA, DNA, protein, lipid og karbohydrat i en organisme. Den varierer med vekstraten, men er konstant for forskjellige kilder av karboner ved lik vekstrate. I prosjektet vårt undersøkte vi om dette ... -
Development of a perfused 3D cell culture system using alginate microbeads
(Master thesis, 2022)Abstract will be available on 2025-05-31 -
Pigmentation of Atlantic salmon (Salmo Salar) using pigments from Haematococcus pluvialis
(Master thesis, 2022)Den rosa, karakteristiske fargen på kjøttet til Atlantisk laks (Salmo Salmar) er en av de viktigste kvalitetsparameterene på fisken. I dag brukes syntetisk astaxanthin produsert av petrokjemikalier hovedsaklig til pigmentering. ... -
Spray drying microencapsulation of salmon oil with plant-based protein
(Master thesis, 2022)Marine lipids and especially polyunsaturated omega-3 fatty acids play important roles in human nutrition and health (Hamed et al. 2022). Their unsaturated nature makes them highly susceptible to lipid oxidation that result ... -
Potential of innovative technologies towards revalorization of fishery waste into protein hydrolysates with enhanced bio-/techno-functionality.
(Master thesis, 2022)Abstract will be available on 2025-06-30 -
Shelf life of Atlantic salmon – effect of modified atmosphere packaging and curcumin as a natural antioxidant
(Master thesis, 2022)Sjømat tilbyr sunnere alternativer til kjøtt, noe som er en av grunnene til at forbrukeren etterspørselen etter ferske fiskeprodukter av høy kvalitet hadde økt. Atlantisk laks er en god kilde av omega-3 fettsyrer, proteiner, ... -
A study of two potential carnitine acetyltransferase genes and their role in the formation of acetyl-CoA for lipid biosynthesis in Aurantiochytrium limacinum SR21
(Master thesis, 2022)Thraustochytrider, inkludert arten A. limacinum, har et potensiale til å akkumulere store mengder lipider under gunstige vekstforhold. For å kunne utnytte mikroorganismene som en kilde til verdifulle n-3 flerumettede ... -
Transcriptomic and Metabolomic Analysis of the Escherichia coli Stress Response to Antibiotics With Different Modes of Action
(Master thesis, 2022)Antibiotikaresistens er en eksistensiell trussel mot menneskeheten. Kampen mot antimikrobiell resistens krever både utvikling av nye behandlinger og forbedring av eksisterende behandlinger for å gjøre bakterier mer sårbare ... -
Identifikasjon og karakterisering av Photobacterium stammer isolert fra rødspette (Pleuronectes platessa)
(Master thesis, 2022)Photobacterium spp. er påvist som dominerende forringelsesbakterie i rødspette uavhengig av sesong og pakkebetingelser. For å tilrettelegge produktutvikling av lett prosesserte, enkle og forbrukervennlige produkter av ... -
Evaluation and improvement of shelf stability of New England IPAs - In terms of oxidative degradation
(Master thesis, 2022)I dagens marked selges som regel New England IPA med kort holdbarhet og anbefalinger om kald oppbevaring, da stilen tilsynelatende lett påvirkes av oksidasjon. Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke om enkelte ... -
Development and use of a novel gene expression engineering approach in synthetic biology applications
(Doctoral theses at NTNU;2022:140, Doctoral thesis, 2022)Microorganisms have diverse biochemical capabilities that can be exploited to produce metabolites or proteins of interest, such as drugs, vitamins, or biofuels in industrial scale biomanufacturing processes. To enable ... -
Avskjær fra filetering av atlantisk laks (Salmo Salar L.) til produksjon av laksepålegg
(Bachelor thesis, 2022)Ett av FN bærekraftsmål inkluderer å utrydde sult innen 2030. Dette har bidratt til interessen for forskningen og utviklingen av mer bærekraftig mat, som blant annet sjømat. Å kunne optimalisere utnyttelsen av næringsinnholdet ... -
Klimafotavtrykk av Gilde kjøttdeig pakket i flowpack ved Nortura Malvik
(Master thesis, 2022)I lys av økende bekymring for global oppvarming er det satt til livs flere strategier som peker på at utslippet av drivhusgasser må reduseres. Dette kan sees fra den globale Parisavtalen, til den nasjonale strategien ... -
The quality of thawed Atlantic salmon (Salmo salar) fillets as affected by sub-chilling prior to freezing
(Master thesis, 2022)Eksport av fisk, spesielt atlantisk laks (Salmo salar), er en av Norges viktigste næringer. Når fisken eksporteres til Asia og USA, blir fisken vanligvis nedkjølt med is og sendt i ekspanderbare polystyrenbokser (EPS) med ... -
Identification and characterization of Listeria monocytogenes originating from the salmon processing value chain
(Master thesis, 2022)Identifiseringen, kildesporingen og overvåkningen av matbårne patogener som Listeria monocytogenes (L. monocytogenes) er viktig for matproduksjonsindustrien for å hindre store utbrudd med alvorlige konsekvenser for ... -
Alternatives to mammalian gelatin for lipid-based drug and nutraceutical delivery; formulation and characterisation of fish gelatin-, agar- and pectin-based chewable emulsion gels
(Master thesis, 2022)Abstract will be available on 2024-05-31 -
Effekt av ulike syrningsbetingelser på tørrstoffanriket yoghurt med hensyn på synerese
(Bachelor thesis, 2022)Abstract will be available on 2025-06-01 -
Towards genotype—phenotype association: leveraging multiple-source microbial data and genome annotations to infer trait attributes for the uncultured microbiome
(Master thesis, 2022)Mikroorganismer har blitt studert helt siden mikroskopet ble oppfunnet. Mikrober er svært viktige for mennesket, enten vi velger å bruke dem innen grunnforskning, industri og matproduksjon, eller om de er en obligatorisk ...