Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på tittel
Viser treff 1547-1566 av 1579
-
Vakuumfrysetørking av mysekonsentrat
(Bachelor thesis, 2019)Hovedmålet for denne bacheloroppgaven var å sammenligne frysetørket og spraytørket WPC80 for å se om de ulike tørkemetodene ga produkter med ulike egenskaper. I tillegg ble det forsøkt å produsere WPC80 av myse i liten ... -
Valorization of rapeseed meal: Influence of ethanol antinutrients removal on protein extractability, amino acid composition and fractional profile
(Journal article; Peer reviewed, 2019)The production of rapeseed oil leads to generation of large quantities of rapeseed meal as a by-product. To increase the applicability of the rapeseed meal in feed and food industries, the content of antinutrient compounds ... -
Variation of Iodine Content in Processed Cultivated Saccharina latissima - Alkaline Extraction and Quantification by ICP-MS
(Master thesis, 2017)Norway is an established seafood nation, and with the shift to a green economy, macroalgae present themselves as an exciting contributor. Concern has been expressed about the high accumulation of iodine by some brown ... -
Varmebehandling av makrell - Effekt på proteinstabilitet
(Master thesis, 2015)Denne masteroppgaven er skrevet som en del av The ProHealthPelagic Project som er ledet av SINTEF Fiskeri og havbruk AS. Målet med oppgaven er å studere kvalitetsendringer ved varmebehandling av makrell (Scomber scombrus). ... -
Vegetarian soy burgers - effect of alginate, brown seaweed and methyl cellulose on texture
(Master thesis, 2022)Grunnet miljøpåvirkninger fra storfeproduksjon og helseproblemer knyttet til konsum av rødt kjøtt, har det oppstått en økt interesse for kjøttanaloger de siste årene. Mange kjøttanaloger basert på soyaproteinisolat (SPI) ... -
Veiledning til holdbarhets- og forbrukerundersøkelse av pølser, og gjennomføring av internrevisjon ved Oppdal Smak & Behag.
(Bachelor thesis, 2020)Oppdal Smak & Behag har lansert sin egen pølseserie; Hannes pølser. Derfor ønsket de å kartlegge hvor godt forbrukere liker de ulike pølsetypene og hvilke pølser de foretrekker. I tillegg hadde de et behov for å undersøke ... -
Vekst av Listeria innocua i fast, kittmodnet ost. En undersøkelse av vekst og overlevelse av Listeria innocua i en fast, kittmodnet ost gitt dens fysiokjemiske endringer gjennom modningstiden, samt småskalaprodusenters forståelse og håndtering av regelverket for tilstedeværelse av Listeria spp.
(Master thesis, 2020)Hovedmålet med oppgaven er å etablere kunnskap om småskalaprodusert fast, kittmodnet ost «Tilsiter-type» sett i forhold til aktuelt regelverk og forskrifter, og undersøke om dens fysiokjemiske endringer gjennom modningstiden ... -
Vekstpotensialet til Aeromonas-arter i lett prosesserte sjømatprodukter - bestemmelse av vekstkinetikk som funksjon av saltkonsentrasjon og prøvetaking av lettsaltede lakseprodukter
(Bachelor thesis, 2020)Lett prosessert mat blir stadig mer populært, men som følge av dette kuttes flere viktige barrierer som har som funksjon å hemme bakterievekst. Saltreduksjon er her av stor betydning og kan medføre utfordringer rundt sikring ... -
Verdiøkning av restråstoff fra krabbeforedling
(Bachelor thesis, 2021)Hensikten med oppgaven var å studere prosessforhold ved enzymatisk hydrolyse av restråstoff, og finne de mest optimale forholdene for størst mulig proteinutbytte. Motivasjonen for oppgaven var engasjement og interesse for ... -
Viability and morphology of human fibroblasts in RGD-functionalized 3D alginate scaffolds Qualitative image analysis with focus on the effects of microstructuring
(Master thesis, 2021)Bruk av tredimensjonal (3D) cellekultivering istedenfor konvensjonell todimensjonal (2D) kultivering er av økende interesse, ettersom det har vist seg å kunne indusere mer komplekse egenskaper og funksjoner hos celler, som ... -
Viability and Survival of Cells in Alginate Gels
(Master thesis, 2019)Different biomaterials are studied for purposes of tissue engineering, drug development and many fields of research to serve as scaffolds for three-dimensional (3D) cell cultures to provide more authentic and tissue-like ... -
Videreutvikling av et undervisningsopplegg i mat- og helsefaget basert på Fagfornyelsen 2020
(Bachelor thesis, 2019)Denne bacheloroppgaven var en del av LianTunets pågående prosjekt med å videreutvikle konseptet Matnyttig skoledag til et undervisningsopplegg som kan brukes nasjonalt. LianTunet AS er et selskap som ønsker å fremme holdning ... -
Vietnamese chitin raw material, the chitin de- N -acetylation reaction, and a new chitosanalginate gelling concept
(Doktoravhandlinger ved NTNU, 1503-8181; 2013:177, Doctoral thesis, 2013)Chitin is a linear biopolymer composed of 2-acetamido-2-deoxy-D-glucopyranose (N-acetylglucosamine or GlcNAc, A-unit) linked by ß – (1-4) glycosidic linkages. Chitin occurs as a structural polysaccharide in animals ... -
Viscoelastic properties of nanocellulose based inks for 3D printing and mechanical properties of CNF/alginate biocomposite gels
(Journal article; Peer reviewed, 2019)Inks for 3D printing based on cellulose nanofibrils (CNFs) or mixtures of CNFs and either cellulose nanocrystals (CNCs) or alginate were assessed by determining their viscoelastic properties i.e. complex viscosity and ... -
Visible light-exposed lignin facilitates cellulose solubilization by lytic polysaccharide monooxygenases
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Lytic polysaccharide monooxygenases (LPMOs) catalyze oxidative cleavage of crystalline polysaccharides such as cellulose and are crucial for the conversion of plant biomass in Nature and in industrial applications. Sunlight ... -
Vitamin C from Seaweed: A Review Assessing Seaweed as Contributor to Daily Intake
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Seaweeds are indiscriminately said to contain significant amounts of vitamin C, but seaweeds are a diverse group, which may limit the ability to generalize. Several studies have been performed on vitamin C in seaweed, and ... -
Vurdering av smitterisiko ved fôring av oppdrettsfisk med ubehandlet villfanget fisk. Uttalelse fra Faggruppe for dyrehelse og dyrevelferd (dyrevern) i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(VKM Report;, Research report, 2007)Vurderingen er utarbeidet etter forespørsel fra Mattilsynet i brev av 28. mars 2007 der Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) ble bedt om å foreta en vurdering av smitterisiko knyttet til bruk av ... -
Water holding properties of Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2021)With global seafood production increasing to feed the rising population, there is a need to produce fish and fishery products of high quality and freshness. Water holding properties, including drip loss (DL) and water ... -
Wavelength and orientation dependent capture of light by diatom frustule nanostructures
(Peer reviewed; Journal article, 2015)The ecological success of diatoms is emphasized by regular blooms of many different species in all aquatic systems, but the reason behind their success is not fully understood. A special feature of the diatom cell is ... -
Weed to Feed: From Seaweed to Sustainable Microbial Feedstock
(Master thesis, 2023)Nye og mer bærekraftige løsninger kreves i industriell sammenheng for å konservere ressurser som verdensbefolkningen allerede er svært avhengig av, som for eksempel dyrkbar jord. I løpet av dette prosjektet har tare blitt ...