Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på tittel
Viser treff 1485-1504 av 1538
-
Use of selective cultivation regimes for microalgae to improve lipid and/or: Nannochloropsis
(Master thesis, 2013)Det kan være aktuelt å kjøre forsøkene med en eller to mikroalger. Basert på en algekultur vil det bli etablert 96 kloner som skal dyrkes i brønnplater under et fastsatt seleksjonsregime. Etter et visst antall doblinger ... -
The use of soluble gas stabilization technology on food – A review
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Background Increasing the shelf life of perishable food products contributes to lower food waste and the possibility of widening distribution outreach in the food value chain. Soluble gas stabilization (SGS) technology ... -
Use of Spectroscopic Techniques for a Rapid and Non-Destructive Monitoring of Thermal Treatments and Storage Time of Sous-Vide Cooked Cod Fillets
(Peer reviewed; Journal article, 2020)In this work, the potential of spectroscopic techniques was studied to investigate heat-induced changes occurring during the application of thermal treatments on cod (Gadus morhua L.) fillets. Vacuum-packed samples were ... -
Using carbohydrates to improve a hypothetical process for the enzymatic degradation of PET
(Master thesis, 2023)Plast har blitt etablert som utmerkede materialer med mange bruksområder. Mange plasttyper er hardføre, lette, billige og har barriereegenskaper. Den utbredte tilstedeværelsen av plast, sammen med utilstrekkelige ... -
Using differential co-expression analysis to investigate breast cancer subtypes and the use of histologically normal cancer-adjacent tissue as the control
(Master thesis, 2021)Den økte tilgjengeligheten av store RNA-sekvensering og DNA mikromatrisestudier muliggjør forskning av sammenhenger mellom gener ved samuttrykksanalyser. Endringer i samuttrykksmønstre er ofte relatert til endringer i ... -
Using renowned chefs for VeriTaste™ as a sensory method analysis in food products – A comparison of Atlantic salmon stored in refrigerated seawater and on ice
(Journal article; Peer reviewed, 2023) -
Utforsking av seleksjonsmarkørar og effekten av feittsyresyntaseinhibitorar på feittsyresyntese i Aurantiochytrium sp.
(Master thesis, 2019)Thraustochytridar er heterotrofe, marine protistar, som har blitt kommersielt interessante dei siste tiåra sidan dei har ein høg produksjon av docosahexaensyre (DHA), som er ei langkjeda fleirumetta omega-3 feittsyre ... -
Utilization of By-Products from Norwegian Spring Spawning Herring for Human Consumption
(Doktoravhandlinger ved NTNU, 1503-8181; 2013:317, Doctoral thesis, 2013)There is an increasing demand for oils and proteins of marine origin for human consumption. Marine lipids are rich in the long chain omega-3 polyunsaturated fatty acids, especially eicosapentaenoic acid (EPA; C20:5 n-3) ... -
Utilization of egg-laying hens (Gallus Gallus domesticus) for production of ingredients for human consumption and animal feed
(Journal article; Peer reviewed, 2020)Background In Norway, 3 million discarded egg-laying hens are destructed annually, which equals 1500 tons pure hen meat. Due to the slaughter methods used, this raw material is handled as a high-risk waste, while in reality ... -
Utilizing inhibitors and genetic engineering to study the biosynthesis of unsaturated fatty acids and lipids in two thraustochytrid strains
(Doctoral theses at NTNU;2022:21, Doctoral thesis, 2022)Thraustochytrids are oleaginous heterotrophic marine eukaryotic microbes known to produce large amounts of docosahexaenoic acid (DHA)-containing triacylglycerols (TAGs), and they also synthesize terpenoids like squalene. ... -
Utnyttelse av bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) for økt kvalitet i et filetprodukt av Atlantisk laks (Salmo salar L) pakket i modifisert atmosfære
(Master thesis, 2018)I denne masteroppgaven skulle det undersøkes om bioaktive komponenter fra butare (Alaria esculenta) har et potensiale som ingrediens i en alginatbasert coating for økt kvalitet i et filetprodukt av Atlantisk laks (Salmo ... -
Utnyttelse av marine peptider Med fokus på ACE-hemmende effekt
(Master thesis, 2019)Å sikre god kvalitet på råstoff til konsum innenfor alle deler av verdikjeden, fra hav til marked kan være en utfordring. Økt fokus og kunnskap om kvalitetsvurdering, håndtering, produksjon og anvendelse av marint råstoff ... -
Utnyttelse av nye marine ressurser fra lavtrofiske nivå; mesopelagisk fisk og rød sjøpølse (Parastichopus tremulus) Biokjemisk sammensetning og miljøkostnader ved høsting av mesopelagisk fisk og rød sjøpølse (Parastichopus tremulus)
(Master thesis, 2021)Å skaffe nok mat til en voksende befolkning, uten at det går på bekostning av miljøet, er en av de største utfordringene man står overfor de kommende årene. Ytterligere press på landareal ser ut til å bli for stort til å ... -
Utnyttelse av restråstoff fra kongsnegl (Buccinum Undatum) og taskekrabbe (Cancer Pagurus).
(Bachelor thesis, 2020)Hensikten med bacheloroppgaven var å gjøre undersøkelser på restråstoff fra kongsnegl og taskekrabbe for å øke kunnskap rundt hvordan man i større grad kan utnytte seg av dette re-stråstoffet. Arbeidet startet med å utføre ... -
Utprøving og vurdering av metoder for påvisning av patogene bakterier i melk og ost fra gårdsysterier i Midt-Norge
(Research report, 2016)Prosjektet omfattet utprøving og sammenligning av standard- og hurtigmetoder for påvisning av koliforme bakterier, Enterobacteriaceae, E. coli og koagulasepositive stafylokokker. Prøvematerialet var ystemelk, myse og ost ... -
Utvikling av bananscones for å redusere svinn av bananer
(Bachelor thesis, 2021)Ved gjennomføring av bacheloroppgaven ble det undersøkt om det var mulig å redusere svinn av banan fra dagligvarebutikker ved å utvikle bananscones med brune bananer. Det ble produsert bananscones med gule bananer og ... -
Utvikling av majones med høyt omega-3 og proteininnhold
(Bachelor thesis, 2019)Sammendrag Det er mange som ikke få i seg nok omega-3 gjennom kostholdet som gir et ubalansert fettinntak. Omega-3 i kosten kommer fra vegetabilske oljer og marine oljer. Vegetabilske oljer for eksempel flytende margarin ... -
Utvikling av metoder for måling av antioksidativ kapasitet i fiskeproteinhydrolysat
(Bachelor thesis, 2021)Store mengder marint råstoff regnes i dag som svinn. Det er derfor interessant å se på hvilke antioksidative egenskaper ressursene har for å kunne benyttes i blant annet næringsmiddelindustrien i form av for eksempel ... -
Utvikling av vegetarpølser
(Bachelor thesis, 2021)Produktutvikling er en lang og krevende prosess. Det involverer mye prøving og feiling, og det finnes ingen snarveier til et perfekt endelig produkt. Produktutvikling er viktig for vekst og suksess i en bedrift, for uten ...