Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på tittel
Viser treff 718-737 av 1538
-
Holdninger til tare i matprodukter
(Bachelor thesis, 2020)Målet med denne bacheloroppgaven var å undersøke hvilke holdninger norske forbrukere har til tare i matprodukter, samt å undersøke om holdningene mellom ulike demografiske grupper varierer. Det ble gjennomført en nettbasert ... -
The holistic utilization of European plaice (Pleuronectes platessa) A study on chemical, nutritional and physicochemical quality
(Doctoral theses at NTNU;2023:444, Doctoral thesis, 2023)European plaice (Pleuronectes platessa) is a distinctive marine flatfish species recognized for its morphology and asymmetrical body shape. This species inhabits the European coastlines, including the Norwegian Sea and ... -
Homologous recombination with oroP-cassette as a counter-selection tool for deletion of folD in Bacillus subtilis
(Master thesis, 2021)I denne studien ble det utført en homolog rekombinasjon med en oroP-kasett som et motselektivt verktøy for å fjerne genet folD i bakterien Bacillus subtilis (B. subtilis). Et BLAST-søk gjennomført i tidligere studier ... -
Host range expansion of phage cocktails: automation and study of Appelmans protocol
(Master thesis, 2021)Imens antibiotikaresistens sprer seg globalt, har bakteriofager fått fornyet oppmerksomhet som alternativ behandlingsmåte for bakterielle infeksjoner. Dette prosjektet tar for seg to aspekter i utviklingen av bakteriofager ... -
How can proteins, lipids and astaxanthin be extracted from snow crab (Chionoecetes opilio) rest raw material in a sustainable manner?
(Master thesis, 2019)Den norske fangsten av snøkrabbe (Chionoecetes opilio) genererer store mengder restråstoff som kastes på havet. Dette restråstoffet er en god kilde for proteiner, lipider og astaxantin til bruk i produksjon av mat og fôr. ... -
How the antimicrobial Protein, Lipocalin 2, affects the Establishment of Microbiota in the Gut of Mice.
(Master thesis, 2012)Several studies have suggested that the host genetics may influence the composition of gut microbiota, but few genes involved in host control have been proposed (Sekirov et al., 2010). Lipocalin 2 (Lcn2) prevents growth ... -
Human chitotriosidase-catalyzed hydrolysis of chitosan
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Chitotriosidase (HCHT) is one of two family 18 chitinases produced by humans, the other being acidic mammalian chitinase (AMCase). The enzyme is thought to be part of the human defense mechanism against fungal parasites, ... -
Human Chitotriosidase: Catalytic Domain or Carbohydrate Binding Module, Who’s Leading HCHT’s Biological Function
(Journal article; Peer reviewed, 2017)Chitin is an important structural component of numerous fungal pathogens and parasitic nematodes. The human macrophage chitotriosidase (HCHT) is a chitinase that hydrolyses glycosidic bonds between the N-acetyl-D-glucosamine ... -
Human Phenotype Prediction Through use of Variant Data in Metabolic Modeling
(Master thesis, 2022)Føremålet med dette prosjektet var utvikling av ein metode for bruk av variasjonsdata til å selektere gen for fjerning i metabolsk modellering. Motivasjonen er moglegheita til å kunne oppdage sjukdomsframkallande variantar, ... -
Hurtig innsalting av sildefilet. Sommerprosjekt 2013
(Research report, 2013)Rapporten beskriver forsøk med hurtig innsalting av sildefilet. Hurtig innsalting blir sett på som alternativ til dagens forlakingsprosess i produksjonen av marinert sild. Man ønsker å undersøke hvor raskt man kan oppnå 7 ... -
Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ... -
HVORDAN ØKE HOLDBARHETSTIDEN FOR MYK MOZZARELLA UTEN AT DET GÅR PÅ BEKOSTNING AV OSTENS SENSORISKE OG MIKROBIOLOGISKE KVALITET?
(Bachelor thesis, 2023)Hovedmålet med denne oppgaven var å undersøke om holdbarheten på mozzarella kunne forlenges ved å oppbevare den i ulike kombinasjoner av oppbevaringsvæske og pakkemetode. I denne oppgaven ble det utført sensoriske-, ... -
Hydrazide Conjugated Oligoguluronates
(Master thesis, 2017)Advances reported in the field of amphiphilic block copolymers in recent years has demonstrated that predetermined structures can be formed from the self-organizing of amphiphilic molecules at interfaces or in solutions. ... -
Hydrogel beads from marine polysaccharides: Investigation of bead formulations for use in cell encapsulation
(Doctoral theses at NTNU;2022:287, Doctoral thesis, 2022)Sykdommer som type 1 diabetes og akutt leversvikt kan behandles med transplantasjon. Et mindre omfattende inngrep kan gjøres ved bruk av isolerte celler fremfor hele organer. Likevel krever transplantasjon immundempende ... -
Hydrolysater av restråstoff fra laks (Salmo salar) - effekten av antioksidanter på kvaliteten under lagring
(Master thesis, 2020)Årlig genererer oppdrett av laks (Salmo salar) og regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge flere hundre tusen tonn restråstoff. Dette restråstoffet inneholder verdifulle omega-3-fettsyrer og lett-fordøyelige proteiner. ... -
Hydrolyse av marint restråstoff – karakterisering av hydrolysat fra norsk vårgytende sild (Clupea harengus) og melke fra torsk (Gadus morhua Linnaeus)
(Master thesis, 2021)Abstract will be available on 2024-05-15 -
Hydrolyse av restråstoff fra regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) - effekten av antioksidanter på kvalitet under lagring
(Master thesis, 2020)Enzymatisk hydrolyse av restråstoff fra fisk gir fiskeproteinhydrolysat (FPH) som har funksjonelle egenskaper som er egnet for matindustrien. Målet med denne oppgaven var å studere endringer i egenskaper til FPH tilsatt ... -
Hydrolyse og membranfiltrering for økt utnyttelse av seihoder – karakterisering av proteinhydrolysat og antioksidative peptider
(Master thesis, 2021)For at vi skal kunne skape og høste fra havet i fremtiden, må vi ta vare på de ressursene havet gir oss. Økt bærekraftig utnyttelse av marine ressurser kan være en av flere løsninger for å møte befolkningsvekst og overforbruk ... -
Hydrolysis improves the inhibition efficacy of bovine lactoferrin against infection by SARS-CoV-2 pseudovirus
(Peer reviewed; Journal article, 2022)The entry of SARS-CoV-2 into host cells may involve the spike protein cleavage by cathepsin L (CTSL). Certain food proteins such as lactoferrin (Lf) inhibit CTSL. The current study investigated the impact of hydrolysis ... -
Hydrolysis of Marine Cod (Gadus Morhua) Head - Utilization of rest raw material from cod for production of ingredients for human consumption
(Master thesis, 2015)The main objective of this study was to determine the possibility of utilizing frozen marine cod head for further processing into high-quality and high-yield fish protein hydrolysates. The project included determination ...