dc.contributor.author | Breien, William Topper | |
dc.contributor.author | Aursand, Ida Grong | |
dc.contributor.author | Aursand, Marit | |
dc.date.accessioned | 2017-11-06T11:56:07Z | |
dc.date.available | 2017-11-06T11:56:07Z | |
dc.date.created | 2017-11-03T14:25:43Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-14-05640-2 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2464217 | |
dc.description.abstract | Rapporten beskriver forsøk med hurtig innsalting av sildefilet. Hurtig innsalting blir sett på som alternativ til dagens forlakingsprosess i produksjonen av marinert sild. Man ønsker å undersøke hvor raskt man kan oppnå 7 % saltinnhold i filetene. Lavt vekttap er ønskelig, og forsøket gjennomføres med forskjellige konsentrasjoner saltlake. Man ønsker å finne en gunstig kombinasjon av hurtig innsalting og lavt vekttap. Resultatene viser at prosessen for hurtig innsalting er effektiv. Det er imidlertid relativt store vekttap ved oppnådde 7 % saltinnhold. Prosesser kjørt med lavere saltkonsentrasjon har vektøkninger, men har ikke oppnådd 7 % saltinnhold ved forsøkets slutt. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | SINTEF Fiskeri og havbruk | nb_NO |
dc.title | Hurtig innsalting av sildefilet. Sommerprosjekt 2013 | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 26 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1510811 | |
dc.description.localcode | © SINTEF Fiskeri og havbruk AS | nb_NO |
cristin.unitcode | 194,66,15,0 | |
cristin.unitname | Institutt for bioteknologi og matvitenskap | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |