Browsing NTNU Open by Author "Amlund, Heidi"
Now showing items 1-15 of 15
-
Assessment of glucosamine and chondroitin in feed. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Aursand, Marit; Amlund, Heidi; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Jensen, Bjørn; Møretrø, Trond; Nesse, Live Lingaas; Svihus, Birger; Torrissen, Ole (VKM Report;, Research report, 2008) -
Description of the processes in the value chain and risk assessment of decomposition substances and oxidation products in fish Oils. Opinion of Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Aursand, Marit; Hamre, Kristin; Knutsen, Helle Katrine; Maage, Amund; Arukwe, Augustine; Alexander, Jan; Amlund, Heidi; Bernhoft, Aksel; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Krogdahl, Åshild; Haugen, Margaretha; Hemre, Gro Ingunn; Lassen, Jørgen Fr; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Næss, Bjørn; Ringø, Einar; Ruus, Anders; Skåre, Janneche Utne; Steffensen, Inger-Lise; Sundheim, Leif; Sverdrup, Line Emilie; Svihus, Birger; Thomsen, Cathrine; Torrissen, Ole; Østerås, Olav; Torstensen, Bente Elisabeth; Ørnsrud, Robin; Mozuraityte, Revilija (VKM Report;, Research report, 2011)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) has been asked by the Norwegian Food Safety Authority to perform a health risk assessment on decomposition substances and oxidation products ... -
Food and chemical substances relevant for monitoring. Report from the Scientific Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment.
Svendsen, Camilla; Amlund, Heidi; Carlsen, Monica Hauger; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Husøy, Trine; Lillegaard, Inger Therese Laugsand; Mathisen, Gro Haarklou; Medin, Anine Christine; Ørnsrud, Robin; Agdestein, Angelika; Bergh, Øivind; Bodin, Johanna; Bruzell, Ellen; Elvevoll, Edel O.; Hessen, Dag Olav; Hofshagen, Merethe; Knutsen, Helle Katrine; Krogdahl, Åshild; Nilsen, Asbjørn Magne; Rafoss, Trond; Skjerdal, Taran; Steffensen, Inger-Lise Karin; Strand, Tor A.; Velle, Gaute; Hemre, Gro Ingunn; Vandvik, Vigdis; Alexander, Jan (Research report, 2022) -
Forhold mellom BaP og PAH4 i skjell og konsekvenser for gjeldende kostholdsråd i Norge. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester
Skåre, Janneche Utne; Amlund, Heidi; Arukwe, Augustine; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Knutsen, Helle Katrine; Ruus, Anders; Thomsen, Cathrine (VKM Report, Research report, 2011)Sjøbunnen i ulike områder langs norskekysten kan være forurenset med polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) (”tjærestoffer”) på grunn av pågående eller tidligere industriell aktivitet, eller annen påvirkning. Flere ... -
Helserisikovurdering av PL73 (LM) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2008/61) fra Ajinomoto Eurolysine 1. innspillsrunde. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Holck, Askild Lorentz; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;, Research report, 2010)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PL73 (LM) (EFSA/GMO/FR/2008/61) fra firmaet Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe 3) og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske ... -
Helserisikovurdering av PL73 E. coli (LYS) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2007/40) fra Ajinomoto Eurolysine. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;, Research report, 2010)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PL73 Escherichia coli (E. coli) (LYS) (EFSA/GMO/FR/2007/40) (PL73 E. coli (LYS), PL73 (LYS))fra Ajinomoto Eurolysine er utført av ... -
Helserisikovurdering av PT73 (TM) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2008/59) fra Ajinomoto Eurolysine 1. innspillsrunde. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Holck, Askild Lorentz; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Bøhn, Thomas; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Meadow, Richard; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Vikse, Rose; Aursand, Marit (VKM Report;, Research report, 2010)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PT73 (TM)(EFSA/GMO/FR/2008/59) fra firmaet Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe 3) og Faggruppe for fôr ... -
Helserisikovurdering av PT73 E. coli (THR) bakteriebiomasse (EFSA/GMO/FR/2007/44) fra Ajinomoto Eurolysine. Uttalelse fra Faggruppe for genmodifiserte organismer og Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Berdal, Knut G; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Nes, Ingolf; Nielsen, Kaare Magne; Amlund, Heidi; Clarke, Jihong; Gifstad, Tron Øystein; Jenssen, Bjørn Munro; Klungland, Helge; Linnestad, Casper; Mikalsen, Arne; Myhr, Anne Ingeborg; Møretrø, Trond; Nerland, Audun Helge; Nesse, Live Lingaas; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Stabbetorp, Odd Egil; Svihus, Birger; Thrane, Vibeke; Torrissen, Ole; Aursand, Marit (VKM Report;, Research report, 2010)Helserisikovurderingen av bakteriebiomasse PT73 Escherichia coli (E. coli) (THR) (EFSA/GMO/FR/2007/44) (PT73 E. coli (THR), PT73 (THR)) fra Ajinomoto Eurolysine er utført av Faggruppe for genmodifiserte organismer (Faggruppe ... -
Risk assessment of furan exposure in the Norwegian population. Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics and the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Husøy, Trine; Alexander, Jan; Amlund, Heidi; Arukwe, Augustine; Binderup, Mona-Lise; Brantsæter, Anne Lise; Dahl, Knut Helkås; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Granum, Berit; Grave, Kari; Hetland, Ragna Bogen; Knutsen, Helle Katrine; Paulsen, Jan Erik; Ruus, Anders; Sanner, Tore; Steffensen, Inger-Lise; Thomsen, Cathrine; Thrane, Vibeke; Skåre, Janneche Utne (VKM Report;, Research report, 2012)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has on request of The Norwegian Food Safety Authority performed a risk assessment of furan intake in the Norwegian population ... -
Risk assessment of lead exposure from cervid meat in Norwegian consumers and in hunting dogs. Opinion of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Knutsen, Helle Katrine; Brantsæter, Anne Lise; Fæste, Christiane Kruse; Ruus, Anders; Thomsen, Cathrine; Amlund, Heidi; Arukwe, Augustine; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Skåre, Janneche Utne (VKM Report;, Research report, 2013)Lead is a naturally occurring heavy metal found in small amounts in the earth’s crust. Lead is also an environmental contaminant due to human activities. Humans and animals are exposed to lead through food, drinking water, ... -
Risk assessment of the exposure to aluminium through food and the use of cosmetic products in the Norwegian population. Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics and of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Amlund, Heidi; Granum, Berit; Ruus, Anders; Lillegaard, Inger Therese L.; Steffensen, Inger-Lise; Alexander, Jan; Binderup, Mona-Lise; Dahl, Knut Helkås; Hetland, Ragna Bogen; Husøy, Trine; Paulsen, Jan Erik; Sanner, Tore; Thrane, Vibeke; Arukwe, Augustine; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Knutsen, Helle Katrine; Thomsen, Cathrine; Skåre, Janneche Utne (VKM Report;, Research report, 2013)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has on request of the Norwegian Food Safety Authority performed a risk assessment of aluminium exposure though food and the use ... -
Scenariofremstilling: inntak av dioksiner og PCB fra krabbe. Uttalelse fra Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden
Skåre, Janneche Utne; Amlund, Heidi; Arukwe, Augustine; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Knutsen, Helle Katrine; Ruus, Anders; Thomsen, Cathrine; Grave, Kari (VKM Report;, Research report, 2010)Det er fastsatt øvre grenseverdier for dioksiner og dioksinliknende (dl) PCB i næringsmidler inkludert hvitt krabbekjøtt, men ikke i brun krabbemat. I tilknytning til sterkt forurensede områder langs kysten har Mattilsynet ... -
Vurdering av GellyFeed metoden som hygienisering ved bruk av akvakulturdyr i fôr til akvakulturdyr. Uttalelse fra Faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Møretrø, Trond; Hjeltnes, Brit Kristine; Nesse, Live Lingaas; Rimstad, Espen; Torrissen, Ole; Amlund, Heidi; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Jensen, Bjørn; Svihus, Birger; Aursand, Marit (VKM Report;, Research report, 2008)Stiftelsen Rubin (senere GellyFeed AS) har siden 1991 jobbet med å utvikle fôr basert på avskjær fra villfisk til bruk i fôr til oppdrettsfisk. På grunn av fare for smitteoverføring, ble det utviklet et eget fôrkonsept ... -
Vurdering av smitterisiko ved fôring av oppdrettsfisk med ubehandlet villfanget fisk. Uttalelse fra Faggruppe for dyrehelse og dyrevelferd (dyrevern) i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Håstein, Tore; Amlund, Heidi; Aursand, Marit; Bernhoft, Aksel; Hemre, Gro Ingunn; Jenssen, Bjørn Munro; Møretrø, Trond; Nesse, Live Lingaas; Svihus, Birger; Torrissen, Ole (VKM Report;, Research report, 2007)Vurderingen er utarbeidet etter forespørsel fra Mattilsynet i brev av 28. mars 2007 der Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) ble bedt om å foreta en vurdering av smitterisiko knyttet til bruk av ... -
Zearalenone exposure from breakfast cereals in Norwegian children. Opinion of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
Skåre, Janneche Utne; Amlund, Heidi; Arukwe, Augustine; Brantsæter, Anne Lise; Eriksen, Gunnar Sundstøl; Fæste, Christiane Kruse; Knutsen, Helle Katrine; Ruus, Anders (VKM report;, Research report, 2012)