Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorHamnøy, Ingvild Lande
dc.contributor.authorBergene, Janne Madelen
dc.contributor.authorHole, Bente Kristin Hovlid
dc.date.accessioned2024-07-18T17:20:18Z
dc.date.available2024-07-18T17:20:18Z
dc.date.issued2024
dc.identifierno.ntnu:inspera:187611137:121337451
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3142297
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractBakgrunn: Skolehelsetjenesten er ikke alene om det helsefremmende og forebyggende arbeidet, men er en viktig premissleverandør som kan ha innflytelse på barns helse og utvikling. Helsesykepleiere som skal fremme sunt kosthold i barneskolen bør legge til rette for et godt samarbeid med foreldre, da det er foreldrene som er den viktigste ressursen til barnet. Formål: Å få kunnskap om helsesykepleieres erfaringer med det helsefremmende ernæringsarbeidet for skolebarn gjennom samarbeid med foreldre. Metode: Kvalitativ metode og individuelle intervjuer av åtte helsesykepleiere, analysert med refleksiv tematisk analyse. Funn: Helsesykepleiere erfarer at det praktiseres problembasert tilnærming fremfor helsefremmende ernæringsarbeid. Samarbeid med foreldre blir utfordret av ulike barrierer, og helsesykepleiers rolle og kompetanse for å kunne veilede og hjelpe er sentralt. Konklusjon: Helsesykepleiere opplever at kosthold er et vanskelig tema og at deres tilnærming, samt foreldres forståelse, engasjement og motivasjon, er avgjørende for et godt foreldresamarbeid.
dc.description.abstractBackground: The school health service is not solely responsible for health promotion and preventive efforts; however, it plays a crucial role as a significant contributor that can impact children's health and development. Public health nurses are responsible for encouraging healthy eating habits among elementary schoolchildren. Recognizing parents as the primary resource for the child's well-being, public health nurses should actively promote collaboration with parents. Purpose: To gain knowledge about public health nurses' experiences with health-promoting nutrition work for schoolchildren through collaboration with parents. Method: Qualitative method and individual interviews of eight public health nurses, analysed using reflexive thematic analysis. Findings: Public health nurses experience that problem-based approaches are practiced rather than health-promoting nutritional work. Collaboration with parents is challenged by various barriers, and the role and competence of public health nurses in being able to guide and assist is essential. Conclusion: Public health nurses perceive diet as a challenging topic, and their approach as well as parents' understanding, engagement, and motivation are crucial for successful collaboration with parents.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleSpis godt, lev godt: Helsesykepleieres erfaringer med å fremme sunt kosthold blant skolebarn gjennom foreldresamarbeid
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel