Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorRismoen, Jon Herman
dc.contributor.advisorOlsen, Matrin Høgh
dc.contributor.authorMjelva, Ingvild
dc.date.accessioned2023-07-25T17:20:31Z
dc.date.available2023-07-25T17:20:31Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.ntnu:inspera:146422078:42708167
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3081350
dc.description.abstractSelvbetjeningskassene er i dag helt vanlig å se i dagligvarebutikker. Omtrent 60% av kundebasen bruker dem. Samtidig er designet av dem utdatert, og brukeropplevelsen er ikke smidig. Formålet med denne oppgaven er å redesigne selvbetjeningskassene slik at de blir moderne, og gir en smidig brukeropplevelse, innen 5 år. Gjennom flere innsiktsmetoder tilegner jeg meg kunnskap om hvordan selvbetjeningskassene fungerer i dag. Jeg fikk også innsikt i hva kunder og ansatte mener om dem, og hva dagligvarekjedene selv tenker om selvbetjeningskasser i dag og i fremtiden. Innsikten ble analysert, og jeg brukte informasjonen til å lage 10 designprinsipper om selvbetjeningskasser. Disse prinsippene er ment for å bli brukt som retningslinjer av alle som skal designe selvbetjeningskasser, både i dag og i fremtiden. Videre ble det utforsket idéer om hvordan hvert av de 10 prinsippene kan brukes i et design som skal implementeres innen 5 år, med dagens teknologi. Disse idéene ble så satt sammen til en helhet, og presentert i et konsept.
dc.description.abstractThe self-service checkouts are common to see in grocery stores. About 60% of the customer base uses them. At the same time, the design is outdated, and the user experience is not smooth. The purpose of this thesis is to redesign the self-service checkouts so that they become modern, and provide a smooth user experience, within 5 years. Through several methods of insight, I acquire knowledge about how the self-service checkouts work today. I also gained insight into what customers and employees think of them, and what the grocery chains themselves think about self-service checkouts today, and in the future. The insight was analyzed, and I used the information to create 10 design principles about self-service checkouts. These principles are intended to be used as guidelines by anyone designing self-service checkouts, both today and in the future. Furthermore, ideas were explored about how each of the 10 principles can be used in a design to be implemented within 5 years, with current technology. These ideas were then put together as one idea, and presented as a concept.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleRedesign av selvbetjent kasse i dagligvarehandel
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel