Show simple item record

dc.contributor.advisorBrinsgli, Gunn Jolanthe
dc.contributor.authorJacobsen, Agnete Ellen
dc.contributor.authorDahl, Pia
dc.date.accessioned2022-07-12T17:21:27Z
dc.date.available2022-07-12T17:21:27Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.ntnu:inspera:112446249:114524772
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3004888
dc.description.abstractHensikt: Hensikten med denne oppgaven er å belyse funn om hvordan sykepleier kan bidra til å redusere underernæring blant eldre med demens på sykehjem. Metode: Det ble gjennomført et systematisk litteratursøk der vi fant relevant forskning som besvarte problemstillingen. Det ble brukt to ulike databaser. Det er inkludert åtte kvalitative studier i oppgaven. Resultat: Etter gjennomført analyse ble det lokalisert tre hovedkategorier: miljø, kunnskap og etikk. Til disse hovedfunnene utviklet vi ytterligere underkategorier. Resultatene fra de ulike forskningsartiklene viser til at underernæring er et reelt og aktuelt problem som skyldes flere sammensatte årsaker. Forskningen viser at det er for lite ressurser i forhold til hva som kreves av sykepleier. Konklusjon: Skal sykepleier lykkes med å redusere underernæring hos eldre med demens på sykehjem må det utvikles mer kunnskap blant personalet, bedre tilpasset miljø rundt måltid, samt bedre rutiner på arbeidsplassen. Dette vil legge til rette for en mer realistisk hverdag der det er overkommelig for sykepleier å yte faglig forsvarlig pleie.
dc.description.abstractPurpose: The purpose of this thesis is address findings about how nurses can contribute to reduce malnutrition among the elderly with dementia in nursing homes. Method: We conducted a systematic literature search, and we found relevant research that addressed the problem. Two different databases were used. Eight qualitative articles are included in the thesis. Result: Three main categories were located after completing the analysis: environment, knowledge and ethics. For these main findings, we developed further subcategories. The results from the various research articles indicate that malnutrition is a real problem, and it is caused by several complex causes. According to research, nurses do not have enough capacity to fulfill all the tasks which they are required to do. Conclusion: More knowledge among staff, a better adapted environment around meals and better routines in the workplace must be established If a nurse is to succeed in reducing malnutrition among elderly people with dementia in nursing homes. This will facilitate an everyday life where nurse will be given more realistic chance to provide professionally sound care.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleDemens & underernæring i sykehjem
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record