dc.contributor.advisor | Olsen, Tor-Eirik | |
dc.contributor.author | Johanssen, Nora Froholdt | |
dc.contributor.author | Neergaard, Isak Ulseth | |
dc.contributor.author | Pettersen, Kristoffer Wollvik | |
dc.contributor.author | Sørnes, Karoline | |
dc.date.accessioned | 2022-06-14T17:20:22Z | |
dc.date.available | 2022-06-14T17:20:22Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier | no.ntnu:inspera:108383086:110299713 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2998784 | |
dc.description.abstract | I denne bacheloroppgaven har vi gjennomført en lønnsomhetsanalyse av Credo Restaurant &
Bistro AS i perioden 2016 til 2020. Credo Restaurant & Bistro AS er en Michelin-restaurant i
Trondheim som eies og drives av Heidi Bjerkan. I tillegg er Credo Restaurant & Bistro AS
anerkjent av Michelin med det grønne emblemet for bærekraft, en utmerkelse gitt til
restauranter som ligger i forkant av bransjen tilknyttet bærekraftig og sirkulær drift av
virksomheten. Dette dannet motivasjonsgrunnlaget for vår oppgave, da vi er interesserte i
hvordan bærekraftig drift påvirker en virksomhets lønnsomhet.
For å kunne studere lønnsomheten til Credo Restaurant & Bistro AS, samt utviklingen av
denne, har vi gjennomført en regnskapsanalyse med særlig vekt på lønnsomhet. Utover dette
har vi også undersøkt nøkkeltall innenfor likviditet, soliditet og finansiering, noe som gir et
grunnlag for å kunne studere Credos utvikling på et mer detaljert nivå. For å kunne analysere
interne og eksterne faktorer som påvirker Credo, har vi valgt å gjennomføre en SWOT-analyse.
Som et ledd av dette gjennomførte vi et intervju med Heidi Bjerkan, som ga oss en bedre
forståelse og innsikt i hvordan Credo drives.
Vi har valgt å sammenligne utviklingen av Credos lønnsomhet med Fagn AS, en annen
Michelin-restaurant i Trondheim. Selv om Bjerkan uttalte at de ikke ser på hverandre som
konkurrenter, heller supplementer til hverandre, har vi valgt å gjennomføre en benchmarking
for å kunne sammenligne Credos lønnsomhet med en lignende aktør i bransjen.
Vår analyse viser at Credo har hatt en overordnet lønnsom drift i perioden. Dette til tross for
de eksterne forholdene som har påvirket virksomheten både direkte og indirekte. Disse
faktorene er primært knyttet til bytte av lokaler samt nedstengningen av samfunnet i forbindelse
med Covid-19. Det gjenstår å se de langsiktige virkningene av periodens hendelser. | |
dc.description.abstract | In this bachelor thesis we have conducted a profitability analysis of Credo Restaurant & Bistro
AS in the period from 2016 to 2020. Credo Restaurant & Bistro is a Michelin-Restaurant
located in Trondheim, which is run by Norwegian chef and owner Heidi Bjerkan. In addition
to being a Michelin star restaurant, Credo was rewarded the Green Star by Michelin, an award
given to restaurants at the forefront of the industry regarding sustainable practices. This laid
the motivational foundation of our bachelor thesis, as we were interested in studying how a
strong sustainable profile affect a company’s profitability.
To study Credo’s profitability, as well as the development over time, we conducted an
accounting analysis with a strong focus on the profitability aspect. Additionally, we studied
key financial figures relating to liquidity, solidity, and funding, which gave us insights to
further evaluate Credo’s economic development over time. To analyse internal and external
factors that affects Credo, we applied a SWOT-analysis. As part of this we conducted an
interview with Heidi Bjerkan, which gave us valuable insights in Credo’s operations.
Furthermore, we chose to compare Credo’s profitability with Fagn AS, another Michelinrestaurant located in Trondheim. Even though Heidi personally stated that she does not look at
Fagn as competitors per se, rather supplements to each other, we chose to conduct a comparison
by using Fagn as a benchmark to evaluate Credo’s profitability compared with other companies
in the business.
Our analysis show that Credo generally has a profitable operation, despite external factors
which affected their business. These factors are primarily linked to the new location of Credo,
as well as the lockdown following Covid-19. We are yet to see the long-term effects of the
period’s events. | |
dc.language | nob | |
dc.publisher | NTNU | |
dc.title | Lønnsomhetsanalyse av Credo Restaurant & Bistro AS | |
dc.type | Bachelor thesis | |