Show simple item record

dc.contributor.advisorBryne, Lars Petter
dc.contributor.advisorMork, Ola Jon
dc.contributor.authorSønderland, Martin Dehlin
dc.contributor.authorMorton, Sarah Johanne
dc.date.accessioned2021-09-24T19:19:48Z
dc.date.available2021-09-24T19:19:48Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.ntnu:inspera:81816687:81818106
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2782232
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDenne oppgaven tar for seg produktutvikling, produksjonslogistikk og markedsføring til et nytt produkt tenkt lansert på marked innen kort tid. Produktet er et hygienisk, praktisk, effektivt og dyrevelferdsmessig forsvarlig bedøvelsesverktøy for skalldyr før koking. Dette anses som et svært relevant produkt grunnet lovgivning som sier at det ikke er tillatt å koke skalldyr levende uten tilfredsstillende bedøving først. Det finnes ingen tilsvarende produkter på markedet per dags dato. Resultatet av oppgaven er et produktsortiment bestående av to verktøy, hvor et av de er manuelt og rimelig i pris, det andre pneumatisk og langt mer effektivt. Disse produktene suppleres med ulikt tilbehør og sikter tilpasset ulike skalldyr for å dekke alle behov. Produktene er hardføre og fremstår som eksklusive og opprettholder alle krav til hygiene, matsikkerhet og dyrevelferd.
dc.description.abstractThis bachelor thesis is focused on product development, production and marketing of a new product planned launched to market within a short period of time. The product is a hygienic, practical, efficient and animal-friendly tool for anesthesia of shellfish before boiling. This is considered a relevant product as the Norwegian law for animal welfare states that boiling live shellfish without anesthesia is illegal. There is no product on the market that meets this function to date. The result of this project is a range of products, two tools where one is manual and quite cheap to buy, the other a pneumatic with outstanding efficiency. These main products are supplemented with a range of accessories and different changeable aims for the tip to match different types of shellfish and meet all demands. The products are rugged and appear exclusive and meet all criteria of hygiene, food safety and animal welfare.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleBedøving av tifotkreps - Decapod Stinger
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record