dc.contributor.advisor | Strand, Øivind | |
dc.contributor.author | Hjelvik, Christian | |
dc.contributor.author | Islam, Saiful | |
dc.date.accessioned | 2021-09-14T17:05:21Z | |
dc.date.available | 2021-09-14T17:05:21Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier | no.ntnu:inspera:71028430:47369509 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2776895 | |
dc.description | Full text available on 2071-03-23 | |
dc.description.abstract | Bærekraftig turisme har vært et av de mest diskuterte emnene innen
bærekraftsforskningen gjennom det siste tiåret. De tre dimensjonene av bærekraft, de
sosiale, økonomiske og økologiske dimensjonene, er alle viktige å ta i betraktning for å
sikre turistnæringens bærekraft. Hotellbransjen er en vital del av et lands turistnæring og
implementering av bærekraftige praksiser i hotellbransjen spiller derfor en avgjørende
rolle i å oppnå bærekraftig turisme. Denne masteroppgavens formål er å utforske
praktiseringen av bærekraft i hotellbransjen i Geiranger, en berømt turistdestinasjon og
Verdensarv-sted i Norge. Først gjorde vi en omfattende gjennomgang av litteraturen om
bærekraftig turisme, med et spesielt fokus på bærekraft i hotellbransjen. Ved å bruke
kvalitative forskningsmetoder designet vi studien for å finne svar på de tre
forskningsspørsmålene vi formulerte og deretter utførte vi studien på de tre største
hotellene i Geiranger. De nødvendige dataene ble samlet inn gjennom semistrukturerte
intervjuer med hotellsjefene. Intervjuene ble deretter transkribert og svarene analysert
gjennom innledende og fokusert koding. Dette resulterte i noen funn som blir presentert
og diskutert i lys av den gjennomgåtte litteraturen. Våre funn indikerer at hotellsjefene
ser ut til å ha lite eksplisitt dybdekunnskap om de forskjellige dimensjonene av
bærekraft. Imidlertid utrykte de et oppriktig ønske og intensjon om å bidra til bærekraft i
turismen og samfunnet generelt i Geiranger. Vi fant at hotellene har implementert flere
endringer for å forbedre deres økologiske og økonomiske bærekraft, men at de primært
måler og rapporterer på noen indikatorer av økologisk bærekraft som er krevd av dem
grunnet deres Miljøfyrtårn-sertifisering. Vi anser derfor deres måling og rapportering til å
stort sett være mangelfull, spesielt med tanke på den sosiale den sosiale dimensjonen av
bærekraft. Videre antyder funnene våre at hotellene generelt ut til å mangle eksplisitt
formulerte og strukturerte planer for å forbedre deres implementering, måling og
rapportering av bærekraft. Til slutt identifiserer vi noen utfordringer for hotellenes
implementering av bærekraftige praksiser og foreslår noen mulige løsninger. | |
dc.description.abstract | Sustainable tourism has been one of the most discussed topics within the field of
sustainability research throughout the last decade. The three dimensions of
sustainability, the social, economic, and environmental dimensions, are all important to
consider in ensuring the sustainability of the tourism industry. The hotel industry is a
vital part of a country’s tourism industry and implementing sustainable practices in the
hotel industry therefore plays a crucial role in achieving sustainable tourism. The purpose
of this master’s thesis is to explore the practice of sustainability in the hotel industry in
Geiranger, a famous tourist destination and World Heritage site in Norway. We first did
an extensive review of the literature on sustainable tourism with a particular focus on
sustainability in the hotel industry. Using qualitative research methods, we designed the
study to find answers to the three research questions we formulated, and subsequently
conducted the study on the three largest hotels in Geiranger. The required data were
collected through semi-structured interviews with the hotel managers. The interviews
were then transcribed, and the answers analyzed through initial and focused coding. This
resulted in some findings that are presented and discussed in light of the reviewed
literature. Our findings indicate that the hotel managers seem to have little explicit in-
depth knowledge about the different dimensions of sustainability. However, they
expressed a sincere wish and intention to contribute towards the sustainability of tourism
and the general community in Geiranger. We found that the hotels have implemented
several changes to improve their environmental and economic sustainability, but
primarily measures and reports on some indicators of environmental sustainability as
required by them due to their Eco Light House certification. We thus consider their
measuring and reporting of sustainability to be largely lacking, especially with regards to
the social dimension of sustainability. Furthermore, our findings suggest that the hotels
generally seem to lack explicitly formulated and structured plans for improving their
sustainability implementation, measuring, and reporting. Finally, we identify some
challenges to the hotels’ implementation of sustainable practices and suggest some
possible solutions. | |
dc.language | | |
dc.publisher | NTNU | |
dc.title | Sustainable tourism in Geiranger: A qualitative study on how hotels in Geiranger practice sustainability | |
dc.type | Master thesis | |