«Andre stoffer» – Lecitin fra solsikke. Uttalelse fra faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Steffensen, Inger-Lise; Bruzell, Ellen Merete; Granum, Berit; Hetland, Ragna Bogen; Husøy, Trine; Rohloff, Jens; Wicklund, Trude
Research report
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2461141Utgivelsesdato
2017Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Institutt for biologi [2689]
- Publikasjoner fra CRIStin - NTNU [40696]
Sammendrag
Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk, Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM), har fått i oppdrag av Mattilsynet å risikovurdere «andre stoffer», deriblant lecitin. Siden European Food Safety Authority (EFSA) nylig har publisert en omfattende risikovurdering av lecitin (EFSA, 2017) er VKMs uttalelse basert på denne vurderingen fra EFSA.