«Andre stoffer» – Lecitin fra solsikke. Uttalelse fra faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Steffensen, Inger-Lise; Bruzell, Ellen Merete; Granum, Berit; Hetland, Ragna Bogen; Husøy, Trine; Rohloff, Jens; Wicklund, Trude
Research report
Published version
View/ Open
Date
2017Metadata
Show full item recordCollections
- Institutt for biologi [2615]
- Publikasjoner fra CRIStin - NTNU [38688]
Abstract
Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk, Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM), har fått i oppdrag av Mattilsynet å risikovurdere «andre stoffer», deriblant lecitin. Siden European Food Safety Authority (EFSA) nylig har publisert en omfattende risikovurdering av lecitin (EFSA, 2017) er VKMs uttalelse basert på denne vurderingen fra EFSA.