Show simple item record

dc.contributor.authorAursand, Ida Grong
dc.contributor.authorDigre, Hanne
dc.contributor.authorSchei, Marte
dc.date.accessioned2017-09-15T12:21:44Z
dc.date.available2017-09-15T12:21:44Z
dc.date.created2017-09-14T13:27:20Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.isbn978-82-14-05652-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2454875
dc.description.abstractProsjektets hovedmål er å klarlegge hvorvidt det kan registreres forskjeller i makrellens kvalitet når den er pumpet direkte om bord i fangstfartøyet og når den er pumpet til et annet fartøy (overpumping). Kvaliteten på råstoffet fra begge fartøyene var god. Resultatene viser at det ikke ble entydige forskjeller mht skader og filetkvalitet mellom fisk som var pumpet direkte om bord på fangstfartøyet og fisk som ble overpumpet til et annet fartøy rett etter ombordtaking. Etter lagring i RSW ble det funnet forskjeller i filetspaltning og konsistens, hvor fisk som var overpumpet var noe bløtere og hadde mer spaltning enn fisk som var direktepumpet. Lagringstiden i tank var ca. 2,5 døgn, og kvalitetsforskjellene skyldes sannsynligvis hovedsakelig lagringsbetingelsene om bord. Forskjellene som ble funnet mht fangstskader skyldes sannsynligvis at fisken ble evaluert av to forskjellige personer. Det må presiseres at resultatene bygger kun på et notkast og at forsøket ikke fanger opp og tar hensyn til alle variabler og forhold som kan influere pa fiskens kvalitet i en fangst- og overpumpingsprosess.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherSINTEF Fiskeri og havbruknb_NO
dc.titleOverpumping av makrell (II) Effekt pa fangstkvalitetnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.pagenumber25nb_NO
dc.identifier.cristin1493765
dc.description.localcode© SINTEF Fiskeri og havbruk ASnb_NO
cristin.unitcode194,68,20,70
cristin.unitnameInstitutt for matteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record