Show simple item record

dc.contributor.advisorRøsvik, Anne Synnøve
dc.contributor.advisorAas, Grete Hansen
dc.contributor.advisorEngstrøm, Heidi
dc.contributor.authorDrønnesund-Giske, Anette
dc.contributor.authorBlindheim, Stine Beate
dc.date.accessioned2016-10-12T10:55:21Z
dc.date.available2016-10-12T10:55:21Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2414547
dc.description.abstractProteiner had tidligere vist å ha helsegunstige effekter, og en ønsker derfor å undersøke helseeffekten av protein fra silderogn. Ved å utnytte silderogn til å lage humane kosttilskudd, vil man kunne skape en bedre ressursutnyttelse av det marine restråstoffet. I denne studien ble det undersøkt hvilken effekt inntak av protein fra silderogn ville ha på glukose, kolesterol, triglyserider, vekt, fettprosent, BMI, midjemål og metthetsfølelse.nb_NO
dc.description.abstractI denne randomiserte, dobbel-blindede intervensjonsstudien deltok 49 personer (kvinner n=36 og menn n=13) i alderen 23.5 ± 4 år. I løpet av en 28 dagers periode inntok de en proteindrikk en gang daglig (Gruppe A - protein fra silderogn, gruppe B - kasein/whey fra melk).nb_NO
dc.description.abstractResultatene viser at postprandiale glukoseverdier ble signifikant (P˂0,05) redusert for alle deltagere etter inntak av protein. For triglyserider og kolesterol sees det totalt en liten nedgang, men den var ikke signifikant. Når det gjelder vekt, fettprosent, BMI og midjemål ble ingen signifikante endringer observert. Metthetsfølelsen for alle deltagerne var signifikant (P˂0,05) redusert i etterkant av måltid inntatt hvor de inntok proteindrikk først. Når endringer i metthetsfølelse fra baseline til slutt for gruppe A og B ble sammenlignet, vistes ingen signifikant forskjell.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.rightsNavngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/*
dc.subjectProteinnb_NO
dc.subjectSilderognnb_NO
dc.subjectHelseeffektnb_NO
dc.titleEffekten av protein fra silderogn som kosttilskudd hos unge, friske mennesker - en delstudie.nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nutrition: 811nb_NO
dc.source.pagenumber87nb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelse 3.0 Norge