dc.contributor.author | Rønning, Lars | |
dc.contributor.author | Vik, Jostein | |
dc.contributor.author | Magnus, Trine | |
dc.date.accessioned | 2015-11-25T14:39:10Z | |
dc.date.accessioned | 2016-01-07T15:00:47Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T14:39:10Z | |
dc.date.available | 2016-01-07T15:00:47Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | 40 p. Norsk senter for bygdeforskning, 2013 | nb_NO |
dc.identifier.issn | 1503-2035 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2372917 | |
dc.description.abstract | Denne forstudien av vertikal integrasjon og kontraktsproduksjon i landbruket viser at
bonden får en annen hverdag når han eller hun blir kontraktsprodusent, men vi har
samtidig blitt flinkere til å tenke marked, sier grøntprodusenter som nå har kontrakt
med kjedegrossist som tilnærmet eneste leveringsmulighet for sin produksjon. Forstudien
har høstet erfaringer med kontraktsproduksjon i grøntsektoren og forsøkt å
overføre en tilsvarende verdikjedeutvikling til grovfôrbasert melk- og kjøttproduksjon.
Kontraktsproduksjon har virket som en kraftig driver av strukturendringer
i grøntsektoren,
og en tilsvarende utvikling for melk og kjøtt kan få dramatiske
konsekvenser
for distriktslandbruket. Samvirkets rolle er en nøkkelfaktor i dag, og må erstattes
av kraftigere politiske virkemidler hvis landbrukspolitiske mål skal oppnås under
kontraktsproduksjon
av melk og kjøtt. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norsk senter for bygdeforskning | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Rapport;1 | |
dc.title | Kontraktsproduksjon i landbruket - en annen hverdag for bonden | nb_NO |
dc.type | Research report | nb_NO |
dc.date.updated | 2015-11-25T14:39:10Z | |
dc.identifier.cristin | 1101964 | |