Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRønning, Lars
dc.contributor.authorVik, Jostein
dc.contributor.authorMagnus, Trine
dc.date.accessioned2015-11-25T14:39:10Z
dc.date.accessioned2016-01-07T15:00:47Z
dc.date.available2015-11-25T14:39:10Z
dc.date.available2016-01-07T15:00:47Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citation40 p. Norsk senter for bygdeforskning, 2013nb_NO
dc.identifier.issn1503-2035
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2372917
dc.description.abstractDenne forstudien av vertikal integrasjon og kontraktsproduksjon i landbruket viser at bonden får en annen hverdag når han eller hun blir kontraktsprodusent, men vi har samtidig blitt flinkere til å tenke marked, sier grøntprodusenter som nå har kontrakt med kjedegrossist som tilnærmet eneste leveringsmulighet for sin produksjon. Forstudien har høstet erfaringer med kontraktsproduksjon i grøntsektoren og forsøkt å overføre en tilsvarende verdikjedeutvikling til grovfôrbasert melk- og kjøttproduksjon. Kontraktsproduksjon har virket som en kraftig driver av strukturendringer i grøntsektoren, og en tilsvarende utvikling for melk og kjøtt kan få dramatiske konsekvenser for distriktslandbruket. Samvirkets rolle er en nøkkelfaktor i dag, og må erstattes av kraftigere politiske virkemidler hvis landbrukspolitiske mål skal oppnås under kontraktsproduksjon av melk og kjøtt.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorsk senter for bygdeforskningnb_NO
dc.relation.ispartofseriesRapport;1
dc.titleKontraktsproduksjon i landbruket - en annen hverdag for bondennb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.date.updated2015-11-25T14:39:10Z
dc.identifier.cristin1101964


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel