Blar i Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) på dokumenttype "Research report"
Viser treff 1-20 av 275
-
Aerob utholdenhetstrening for bedret hjertefunksjon og helse hos oppdrettslaks. Prosjektperiode 1.6.2007 – 10.10.2008
(Nofima rapportserie;, Research report, 2008)Prosjektet hadde som hovedmål å undersøke effekten av aerob utholdenhetstrening som metode for å bedre hjertefunksjon og helse hos laks. Prosjektet gav klare indikasjoner på at trening av lakseparr har positive effekter ... -
Aksjon sommerjobb: Et aktivt bidrag til aktiv omsorg og framtidig rekruttering. En evaluering.
(Senter for omsorgsforskning, rapportserie;2/15, Research report, 2015)Sommeren 2014 fikk 9 ungdommer i alderen 14 til 18 år tilbud om sommerjobb på to eldresentere og et bo- og behandlingssenter i Sandefjord kommune. Ordningen ble organisert som et prosjekt i regi av Utviklingssenter for ... -
Aktiv omsorg - prioritering, kompetanse og kompetansebehov
(Senter for omsorgsforskning, rapportserie;6/2012, Research report, 2012)Høsten 2011 fikk Senter for omsorgsforskning Sør i oppdrag fra Helsedirektoratet å foreta kartlegginger, undersøkelser og vurderinger av hva som finnes av tiltak, fagutvikling og opplæring innen satsningsom- rådet: Aktiv ... -
Aktivitet og fellesskap for eldre. Oppsummering av kunnskap og forskningsresultater som del av kunnskapsgrunnlaget for Leve hele livet – en kvalitetsreform for eldre. Deloppdrag 2 fra Helse- og omsorgsdepartementet.
(Senter for omsorgsforskning, rapportserie;6/2017, Research report, 2017)Aktivitet, deltakelse og sosialt fellesskap er viktig for alle mennesker gjennom hele livet, og er en nødvendig forutsetning for å kunne ha så god helse og funksjon som mulig. Vi vet at mange eldre er ensomme og isolerte, ... -
Aktivitetsdata for somatiske sykehus driftsåret 2004
(SINTEF Rapport;, Research report, 2005)Den samlede veksten i aktiviteten ved de somatiske sykehusene fra 2003 til 2004 var på 4,3 prosent. I 2004 er det i alt 11 nye private institusjoner som leverer pasientdata til Norsk pasientregister sammenlignet med 2003. ... -
Aktivitetstjeneste og demens: kunnskapsbasert persontilpasset aktivitetstjeneste for hjemmeboende personer med demens gitt av bedriften Noen AS
(Senter for omsorgsforskning, rapportserie;2/16, Research report, 2016)Bedriften Noen AS, har siden 2008, kommersialisert aktivitetstjeneste til personer med demens. Ideen bak var at slik tjeneste ville gi økt livskvalitet for personer med demens og dernest dempe belastningen på pårørende ... -
Alkoholbruk blant eldre: En oppsummering av kunnskap
(Omsorgsbiblioteket;, Research report, 2023)Dette er en oppsummering av kunnskap om alkoholbruk blant eldre, basert på Arksey og O’Malleys metodiske rammeverk for scoping reviews. Oppsummeringen inkluderer 51 forsknings- og utviklingsarbeider som har empiri fra ... -
Anbefalinger om bruk av rotavirusvaksine i Norge
(rapport Nasjonalt folkehelseinstitutt;, Research report, 2013)Rotavirus smitter vanligvis ved nærkontakt og gir magesyke (gastroenteritt) som rammer praktisk talt alle barn i verden før de fyller fem år. Globalt er dette en viktig dødsårsak for spedbarn. I Norge er rotavirussykdom ... -
Assessment of copper intake in relation to tolerable upper intake Levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM Report 2017:19
(Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has,at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), evaluated the intake of copper in the Norwegian ... -
Assessment of dietary intake of fluoride and maximum limits of fluoride in food supplements
(VKM Report;, Research report, 2019)The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (Vitenskapskomiteen for mat og miljø, VKM) has, at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet, NFSA), evaluated the intake of fluoride in the ... -
Assessment of dietary intake of molybdenum in relation to tolerable upper intake level. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food and Environment
(VKM report;, Research report, 2018)The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (Vitenskapskomiteen for mat og miljø, VKM) has, at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), evaluated the intake of molybdenum. VKM ... -
Assessment of dietary intake of nicotinic acid and nicotinamide in relation to tolerable upper intake levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM report 2017:27
(VKM Report;, Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has,at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), assessed the intake of niacin in the Norwegian ... -
Assessment of dietary intake of vitamin C and calcium in the Norwegian population. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report;, Research report, 2016)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has, at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), evaluated the intake of vitamin C and calcium in ... -
Assessment of iron intake in relation to tolerable upper intake Levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM report 2017:5
(VKM Report;, Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has,at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), assessed the intake of iron in the Norwegian ... -
Assessment of selenium intake in relation to tolerable upper intake levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM Report 2017:20
(Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has, at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), evaluated the intake of selenium in the Norwegian ... -
Assessment of vitamin B6 intake in relation to tolerable upper intake Levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety.
(VKM Report;, Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has, at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), assessed the intake of vitamin B6 (pyridoxine) ... -
Assessment of vitamin E intake in relation to tolerable upper intake Levels. Opinion of the Panel on Nutrition, Dietetic Products, Novel Food and Allergy of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM report 2017:4
(VKM Report;, Research report, 2017)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM) has,at the request of the Norwegian Food Safety Authority (Mattilsynet; NFSA), assessed the intake of vitamin B6(pyridoxine) in ...