Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på dokumenttype "Research report"
Viser treff 1-20 av 48
-
A new Norwegian bioeconomy based on cultivation and processing of seaweeds: Opportunities and R&D needs
(Research report, 2014) -
Assessment of glucosamine and chondroitin in feed. Opinion of the Panel on Animal Feed of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report;, Research report, 2008) -
Automatisk bedøvning og bløgging av hvitfisk ombord på snurrevadfartøy
(Research report, 2014)Hovedmålet for FoU-prosjektet har vært å utvikle og å teste ut en helhetlig løsning for automatisk bedøving og bløgging av fisk spesielt tilpasset de utfordringer som snurrevadflaten har med store fangster i forhold til ... -
Automatisk fjerning av svarthinne hos torsk til saltfisk og klippfisk Et grunnlag for realisering av ny teknologi
(Research report, 2012)Prosjektet er en videreføring av forprosjektet "Karakterisering av svarthinne hos atlanterhavstorsk (Gadus morhua L.) og stillehavstorsk (Gadus macrocepha/us L.)" i regi av FHFs Faggruppe konvensjonell og er finansiert av ... -
Centre for Digital Life Norway - Annual report 2017
(Research report, 2018) -
D2.1 User requirement specification (v1.0)
(Research report, 2022)The objective of WP2 "Tracking hazards and potential measures" is to track potential hazards across the Bluebio value chain affecting food quality and safety along three crucial value chains in Europe, and more precisely: ... -
D7.1 Dissemination and communication plan
(Research report, 2022)Effective dissemination and communication are important to assure that the TraceMyFish project results reach the appropriate stakeholders both during and at the end of the project duration. Work Package 7 is specially ... -
Description of the processes in the value chain and risk assessment of decomposition substances and oxidation products in fish Oils. Opinion of Steering Committee of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report;, Research report, 2011)The Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM) has been asked by the Norwegian Food Safety Authority to perform a health risk assessment on decomposition substances and oxidation products ... -
Development and assessment of novel technologies improving the fishing operation and on board processing with respect to environmental impact and fish quality (DANTEQ)
(Research report, 2015)Bærekraftig høsting av villfanget fisk er en av de viktigste utfordringene i det globale bildet når det gjelder å skaffe tilstrekkelige mengder fisk. Det ligger et stort potensial i å høste fisk på en bedre måte. Norge er ... -
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks - Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie;, Research report, 2019) -
Effekt av rigor status og saltemetode på fargeegenskaper og retensjon av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie;, Research report, 2010)Denne rapporten beskriver effektene av ulike produksjonsprotokoller (injeksjonssalting vs. tørrsalting) på retensjon av astaxanthin og fargeegenskaper i fileter med ulik rigor status (pre-rigor vs. post-rigor) ved starten ... -
Elektrobedøving av oppdrettstorsk ved Nesset Fiskemottak.
(Research report, 2011)Rapporten beskriver evaluering av fiskevelferd i forbindelse med elektrisk bedøvning av oppdrettstorsk. Ulike faktorer er nødvendig for tilfredsstillende håndtering og bedøving av torsk i kommersiell skala diskuteres. ... -
Elektrobedøving av sei Tilleggsaktivitet til FHF-prosjekt 900526 "Automatisk fangstbehandling av hvitfisk om bord på snurrevadfartøy"
(Research report, 2013)Med utgangspunkt i tidligere forsøk med elektrobedøving av sei, var målsettingen for dette arbeidet å undersøke om det var forskjeller i graden av kvalitetsfeil når sei ble elektrobedøvd på følgende to måter: (a) ... -
Fangstbehandling i snurrevadflåten – sluttrapport
(Research report, 2010)Hovedmålet med prosjektet har vært å forbedre fangstbehandlingen gjennom å forenkle, forbedre og effektivisere fangsting av hvitfisk, samtidig som at kvaliteten på fangsten og arbeidsmiljøet for de involverte blir ivaretatt. ... -
Fangstoperasjon og fiskekvalitet Tokt med snurrevadfartøyet Harhaug mars 2012
(Research report, 2013)Målsettingen med toktet var å undersøke hvordan de forskjellige delene i nota beveger seg under fangstprosessen i snurrevadfiske, og hvordan dette påvirker overlevelse, stressnivå og fangstskader på fisken. I tillegg var ... -
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert soyalinje A5547-127 fra Bayer CropScience (EFSA/GMO/NL/2008/52)
(VKM Report;, Research report, 2008)