Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på dokumenttype "Research report"
Viser treff 21-40 av 48
-
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifiserte mais 59122 fra Pioneer Hi-Bred International, Inc. og Mycogen Seeds (EFSA/GMO/NL/2005/12)
(VKM Report;, Research report, 2008) -
Hurtig innsalting av sildefilet. Sommerprosjekt 2013
(Research report, 2013)Rapporten beskriver forsøk med hurtig innsalting av sildefilet. Hurtig innsalting blir sett på som alternativ til dagens forlakingsprosess i produksjonen av marinert sild. Man ønsker å undersøke hvor raskt man kan oppnå 7 ... -
Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ... -
iPROCESS innovation - Innovative and Flexible Food Processing Technology in Norway - 2020:00981 A
(Research report, 2020)To develop novel concepts and methods for flexible and sustainable food processing in Norway with the aim of coping with small volume series and high biological variation in existing raw materials, to enable increased raw ... -
Kartlegging av kjølerutiner, temperaturkontroll og temperatursporing ved transport av fersk fisk på is
(Research report, 2022)Hovedandelen av fersk fisk som eksporteres fra Norge transporteres med lastebil og er pakket i ekspandert polystryen (EPS)-bokser der kjølemediet er is. For fisk som transporteres på lastebil eller på bane benyttes det ... -
Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar)
(Research report, 2021)Forekomst av Listeria monocytogenes er en kjent utfordring i lakseindustrien. Bakterien kan etablere seg i produksjonsmiljøet, kontaminere produkter ved prosessering og utgjøre en potensiell risiko for forbrukere, spesielt ... -
Konserveringsmetoder for sjømat – Muligheter for forlenget holdbarhet til laks
(Nofima rapportserie;, Research report, 2021)Det eksisterer flere metoder for å forlenge holdbarheten til laks. Den aller viktigste er å senke temperaturen, slik at bakterier vokser saktere og enzymatisk reaksjoner gå tregere. Frysing er den teknologien som gir ... -
Kortreist mat og smak med lokal identitet
(HiST AFT Rapport;01-2012, Research report, 2012-05-23)Prosjektet ”Kortreist mat og smak med lokal identitet" har hatt som målsetning å dokumentere betydningen av produksjonssted for kvalitetskomponenter i noen utvalgte produkter fra småskalaprodusenter i Trøndelags-regionen. ... -
Kunnskapsstatus om bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr i jordbruket
(Rapport Norsk senter for bygdeforskning, Research report, 2022) -
Lønnsom foredling av sjømat i Norge
(Research report, 2014)Automatisering og robotisering av produksjonsprosesser forventes å få en sentral plass i samfunnet. I en utredning fra Stiftelsen for Strategisk Forsking i Sverige, forventes det at i løpet av ... -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie;, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Overpumping av makrell (II) Effekt pa fangstkvalitet
(Research report, 2014)Prosjektets hovedmål er å klarlegge hvorvidt det kan registreres forskjeller i makrellens kvalitet når den er pumpet direkte om bord i fangstfartøyet og når den er pumpet til et annet fartøy (overpumping). Kvaliteten på ... -
Overpumping av makrell (Ill) Effekt pa fangstkvalitet, resultater fra tokt 2014
(Research report, 2014)Prosjektets hovedmål er å klarlegge hvorvidt det kan registreres forskjeller i makrellens kvalitet når den er pumpet direkte om bord i fangstfartøyet og når den er pumpet til et annet fartøy (overpumping). Dette er 3. ... -
Overpumping av makrell Effekt på fangstkvalitet
(Research report, 2013)Prosjektets hovedmål er å klarlegge hvorvidt det kan registreres forskjeller i makrellens kvalitet når den er pumpet direkte om bord i fangstfartøyet og når den er pumpet til et annet fartøy (overpumping). Resultatene viser ... -
Pilot Design and Piloting plan (v1.0)
(Research report, 2022)The objective of WP2 “Tracking hazards and potential measures” is define and outline the piloting settings so as to track the potential hazards across the Bluebio value chain affecting food quality and safety along three ... -
Pilot Execution Report
(Research report, 2022)This deliverable provides a preliminary report on the first's pilot experimental design and on the acquired data. In addition, a first evaluation of the VIDEOM multispectral imaging sensor in terms of its application on ... -
Preserving the positive health effects in innovative pelagic fish products through the value chain (ProHealthPelagic)
(Research report, 2016)This is the final report of the project ProHealthPelagic (2012-2015) funded by the Norwegian Research Council, BIONÆR. The project aim was to investigate potential changes in well documented and tentative health promoting ... -
Rapport fra tokt på Nordkappbanken med snurrevadbåten "Gunnar K", 18.- 24. mai 2011
(Research report, 2012)Forskningstoktet ble qjennomført med kombinasjonsfartøyet "Gunnar K" av Myre (N-246-Ø) eid av Kristoffersen Fiskebåt AS i perioden 19. - 23. mai. Alle halene skjedde i et begrenset område øst av Nordkapp. Utfyllende ... -
Reduksjon av smeltevann fra fisketransport
(Nofima rapport;7/2023, Research report, 2023)Undersøkelser i prosjektet viser at det er store forskjeller mellom de ulike aktørene i bransjen med tanke på temperaturkontroll av fisk. Hovedutfordringen med avrenning ligger nok hos produsentene, der fisken generelt ...