dc.contributor.advisor | Brendeland, Geir | |
dc.contributor.author | Stokke, Ingvild Schjelderup | |
dc.date.accessioned | 2024-01-11T12:58:37Z | |
dc.date.available | 2024-01-11T12:58:37Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3111128 | |
dc.description | Full text not available | |
dc.description.abstract | Mat er ikke bare en fysiologisk nødvendighet. Matvaner og tradisjoner er viktige for kultur, identitet og helse og måltidet er ofte en sosial arena i hverdagen. Produksjon, handel, tilbereding og konsum av mat er også sentrale temaer for en bærekraftig utvikling. Oppgaven tar for seg Strandveikaia på Nyhavna i Trondheim, diskuterer forholdet vi har til mat i norske byer i dag og utforsker muligheter for å fremme møter mellom mennesker over et felles grunnleggende behov: mat.
Kan vi gjennom byforming og arkitektur skape rammer for møtesteder på Strandveikaia som inviterer til økt bevissthet rundt egne holdninger til mat og naturens ressurser? | |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | NTNU | en_US |
dc.title | MAT I BYEN - Nye møtesteder på Strandveikaia | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Teknologi: 500::Bygningsfag: 530::Arkitektur og bygningsteknologi: 531 | en_US |