Show simple item record

dc.contributor.advisorSørby, Knut
dc.contributor.authorHaave, André
dc.contributor.authorSimones, Ole Halvor
dc.contributor.authorOlsen, Marius Heggdal
dc.date.accessioned2023-07-01T17:22:57Z
dc.date.available2023-07-01T17:22:57Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.ntnu:inspera:142733160:149806726
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3075211
dc.description.abstractDenne oppgaven tar for seg utvikling og utbedring av et nytt konsept innen porsjonering av kokte fiskeprodukter. En bedrift som har spesialisert seg på produksjon av bacalao, kom opp med ideen som en løsning på problemet der fisken ble ødelagt i forbindelse med porsjonering av produktet. Bedriftens mål er å patentere denne maskinen og sette den inn i produksjonslinjen på fabrikken. I besvarelsen er det identifisert forbedringspotensialer ved konseptet, og kommet med forslag til utbedringer. Disse utbedringene er gjort på bakgrunn av en kombinasjon av litteraturstudier, testing og observasjon av bedriftens testrigg. I tillegg har bedriften bidratt med kunnskap ved å dele informasjon om deres behov og erfaringer. Dette har gitt prosjektgruppen en bedre forståelse av problemstillingen og vært til stor nytte for besvarelsen. Oppgaven inneholder relevant teori som må betraktes når det skal utvikles en maskin som skal brukes innen næringsmiddelindustrien. Videre presenteres fremgangsmåten og begrunnelser for valgene som er tatt. Det ble rettet særlig fokus på tetting av maskinen siden dette ikke var noe bedriften hadde hatt fokus på i sitt arbeid med konseptet. 3D-modelleringsprogrammet Fusion 360 ble brukt for å designe de ulike komponentene, samt til å utføre styrkeberegninger for å identifisere eventuelle svakheter.
dc.description.abstractThis thesis deals with the development and improvement of a new concept for portioning cooked fish products. A company specializing in production of bacalao came up with the idea as a solution to the problem where the fish was being destroyed in the portioning process. The goal of the company is to patent this machine and put it into the production line at the factory. In the thesis submission, the improvement potentials of the concept have been identified, and suggestions for improvements have been provided. These improvements have been made based on a combination of literature studies, testing and observation of the company’s test rig. In addition, the company has contributed by sharing information about their needs and experiences. This has given the project group a better understanding of the problem and has been very useful for the thesis. The thesis contains relevant theory that must be considered when developing a machine to be used in the food industry. Subsequently, the methodology employed and rationales for the decisions made are presented. Special attention was paid to the sealing of the machine as this was not an area of focus for the company in their work with the concept. The 3D modeling software Fusion 360 was used to design the various components and perform strength calculations to identify possible weaknesses.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleUtvikling av porsjoneringsmaskin for næringsmiddelindustrien
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record