Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorPettersen, Arve
dc.contributor.authorMelby, Henriette Haugen
dc.contributor.authorSkinnemoen, Jenny Marie
dc.contributor.authorStålen, Aurora
dc.contributor.authorTrondsen, Nina
dc.date.accessioned2023-06-17T17:19:44Z
dc.date.available2023-06-17T17:19:44Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.ntnu:inspera:147006910:147989013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3071924
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDe siste årene har det vært en vekst i salget av egne merkevarer i matbutikkene. Samtidig har den økonomiske situasjonen i Norge endret seg de siste årene etter at inflasjonen skjøt i været. Nordmenns økonomi har også blitt preget av høyere renter og strømpriser. Det kan følgelig tenkes at en konsekvens av dette er at nordmenn endrer sine handlevaner når det kommer til matvarer, nærmere bestemt kjøttprodukter da disse produktene ofte er dyrere. Det er en selvfølge at leverandører av matvarer ønsker å oppnå merkevarelojalitet til produktene sine, og kjøttprodukter er ikke et unntak her. I studien vår har vi målt barnefamilier sin lojalitet og kjøpsatferd til lavprismerker innenfor kjøttprodukter. Problemstillingen vår er følgende: “Hvilke faktorer kan styrke barnefamilier sin kundelojalitet til lavprismerker innen kjøttprodukter?" Og i hvilken grad vil dette endres ved en stabilisering i økonomien?” Vi har valgt å gjennomføre studien vår gjennom en kvantitativ metodetilnærming, nærmere bestemt ved en spørreundersøkelse. Undersøkelsen ble lagt ut på diverse Facebookgrupper der barnefamilier var medlemmer, samt sendt til barnehager og bekjente. Studien fikk 92 respondenter, noe som ikke gir et optimalt representativt utvalg. Vår undersøkelse har dermed noen svakheter, og det kan antas at svarene ikke kan generaliseres slik vi ønsker i henhold til problemstillingen. Dette også på bakgrunn av at kun 3,2% av våre respondenter har stor kjøpstilbøyelighet til lavprismerker. Vi fikk uansett hold i noen antagelser, og kan ut fra våre undersøkelser trekke noen konklusjoner. Pris, barnas preferanser, design, “Nyt-Norge”-merket og merket sitt omdømme er faktorer som kan påvirke forbrukerne sin kjøpsatferd. Tilfredshet med tidligere kjøp, bevissthet og pris er faktorer som kan påvirke kundelojaliteten til kjøttprodukter fra lavprismerker. Den økonomiske nedgangstiden er ikke av betydning for kjøpsatferden rettet mot kjøttprodukter. Derimot når økonomien stabiliseres, vil en kunne anta at lojale kunder vil fortsette å kjøpe merkevarer de alltid har kjøpt.
dc.description.abstractThe grocery market has experienced a growth in sales of private brands over the last few years. As a result of increased inflation, interest rates and electricity prices, the financial situation for Norwegians is said to be worsened. It is therefore natural to assume that Norwegians have changed their shopping habits regarding food, and especially within the meat category as these products are usually more expensive. Brands are seeking to gain brand loyalty towards their products, and meat products are no exception. In this study, we have measured the loyalty and purchase behavior of families with children towards meat products within private brands. The thesis question for this study is therefore the following: “What factors can strengthen the customer loyalty of families with children towards meat products within private brands? And to what extent will this loyalty change as the financial situation stabilizes?” We have chosen to use a quantitative method, more specifically, a survey. Our survey was posted in different Facebook groups that are directed towards families with children. We also sent out the survey to a number of kindergartens in Trondheim, as well as some acquaintances with children. Our study received 92 respondents, which didn’t secure us a representative sample. As a result of this, our survey contains a few weaknesses, and we have established that the results from the survey can’t translate to the general population as our thesis question suggests. In addition, only 3,2% of our respondents have a high propensity to buy low-price brands (private brands) which makes it difficult to answer our thesis question. On the basis of the weaknesses related to our survey, we are still able to draw some conclusions. Factors that affect consumers' purchase behavior are prices, the children's preferences, design, the brand's reputation and the “Nyt-Norge - brand”. Consumers' satisfaction with previous purchases, consciousness and prices are affecting customer loyalty related to meat products from private brands. The consumer purchase behavior is not affected by the financial recession. However, when the financial situation stabilizes, we can assume that loyal customers are going to buy the brands they always have bought.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleEn studie av forbrukeratferd og kundelojalitet til lavprismerker i dagligvarehandelen
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel