En kvalitativ studie om hvordan bærekraftige endringsagenter håndterer utfordringer i restaurantbransjen
dc.contributor.advisor | Johannessen, Vilde | |
dc.contributor.author | Molden, Martine | |
dc.date.accessioned | 2022-09-20T17:22:27Z | |
dc.date.available | 2022-09-20T17:22:27Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier | no.ntnu:inspera:110854809:50328391 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3019952 | |
dc.description | Full text not available | |
dc.description.abstract | Et samfunn preget av en bærekraftig utvikling er viktig for å begrense de menneskeskapte klimaendringene verden står overfor. I tråd med den bærekraftige utviklingen er det stadig flere restauranter som fokuserer på å implementere bærekraftige prinsipper i virksomheten sin. For å bistå denne utviklingen kan bærekraftige endringsagenter spille en viktig rolle. Forskning har derimot vist at å jobbe med bærekraft kan være utfordrende. Denne studien har derfor følgende problemstilling: «Hvordan håndterer bærekraftige endringsagenter utfordringer i restaurantbransjen?». For å besvare denne problemstillingen ble to bærekraftige endringsagenter i restaurantbransjen intervjuet ved bruk av semistrukturerte intervjuer. En tematisk analyse viste hvordan endringsagentene så ut til å håndtere utfordringer både ved å endre på deres perspektiv av utfordringene og ved å fokusere på å løse utfordringene de sto overfor. Diskutert i lys av teori om mestring tolkes resultatene som at endringsagentene viser former for emosjonsfokuserte og problemfokuserte mestringsstrategier. Resultatene tolkes blant annet også som å vise eksempler på at endringsagentene vurderer person-miljø-relasjonen sin i møte med utfordringer og at mestring kan påvirke emosjoner. Studiens resultater anses som å være av betydning for endringsagentene selv og for ledere for bærekraftige endringsagenter. | |
dc.description.abstract | ||
dc.language | nob | |
dc.publisher | NTNU | |
dc.title | En kvalitativ studie om hvordan bærekraftige endringsagenter håndterer utfordringer i restaurantbransjen | |
dc.type | Bachelor thesis |
Tilhørende fil(er)
Filer | Størrelse | Format | Vis |
---|
Denne innførselen finnes i følgende samling(er)
-
Institutt for psykologi [2883]