Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMalmedal, Wenche Karin
dc.contributor.authorThorsvoll, Ane
dc.date.accessioned2022-07-26T17:19:13Z
dc.date.available2022-07-26T17:19:13Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.ntnu:inspera:110921428:46847114
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3008700
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractBakgrunn: Teori, forskning og mine egne erfaringer viser at en stor andel av hjemmeboende personer med demens er i risiko for underernæring eller er underernærte. Hjemmeboende personer med demens er en stor gruppe, og vil trolig øke i omfang de kommende årene. Sannsynligheten for at sykepleiere møter personer med demens med ernæringsproblematikk er stor, og ytterligere kunnskap på temaet vil kunne øke muligheten for å gi god ernæringsomsorg. Hensikt: Undersøke hvilke tiltak sykepleier kan iverksette for å redusere forekomsten av underernæring hos hjemmeboende personer med demens. Metode: En systematisk litteraturstudie som er basert på åtte utvalgte forskningsartikler. Resultat: Individtilpassede tiltak kan forbedre ernæringsstatusen til hjemmeboende personer med demens, og oppleves som positivt av personer med demens, pårørende og helsepersonell. Tiltak som ernæringstilskudd og sosiale aktiviteter har hatt positiv effekt på ernæringsstatusen til personer med demens. Helsepersonell kommer med flere forslag til tiltak som kan ha effekt, men opplever at mangel på kunnskap og tid gjør at de ikke får gitt god ernæringsomsorg til hjemmeboende personer med demens. Konklusjon: Sykepleiere bør arbeide for at de nasjonal faglige retningslinjene for forebygging og behandling av underernæring blir fulgt i praksis. Det er derfor viktig at de arbeider koordinerende for å finne løsninger på det som forhindrer det. Flere tiltak kan ha positiv effekt, men det er viktig å finne den løsningen som er best for den enkelte. Mer forskning kan gi sykepleiere et bedre grunnlag for å iverksette tiltak som vil redusere forekomsten av underernæring. Nøkkelord: demens, hjemmeboende, underernæring, tiltak
dc.description.abstractBackground: Theory, research and my own experience shows that a big proportion of home dwelling persons with dementia are in risk for malnutrition or malnourished. Home dwelling persons with dementia is a big group and will grow in the upcoming years. There is a large probability that nurses will meat persons with dementia with nutritional issues, and increased knowledge on the theme will increase the possibility to give good nutritional care. Aim: to investigate which measures nurses can implement to reduce the occurrence of malnutrition among home dwelling persons with dementia. Method: A systematic literature study based on eight research articles. Results: Individually adapted measures can improve the nutritional status among home dwelling persons with dementia, and are experienced positively among persons with dementia, next of kin and health professionals. Measures as nutritional supplements and social activities have had a positive effect on the nutritional status of persons with dementia. Health professionals comes with several suggestions on measures, but experience that lack of knowledge and time prevents them from giving good nutritional care. Conclusion: Nurses should work to ensure that the national professional guidelines for prevention and treatment of malnutrition are followed up. It is therefore important that they work coordinatingly to find solutions to what prevents it. Several measures can have a positive effect, but it’s important to find the solution that is best for the individual. More research can provide nurses with a better basis for implementing measures that will reduce the incidence of malnutrition. Keywords: Dementia, Home dwelling, Malnutrition, Measures
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleUndernæring hos hjemmboende personer med demens - Hvilke tiltak bør sykepleiere iverksette?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel