dc.description.abstract | Det har blitt utført en studie som har tatt i bruk intervju med to informanter. Dette studiet er en del av et større forskningsprosjekt i regi av NTNU. Flere klimarapporter viser at klimaendringene bare blir verre og verre for årene som går, hvor kjøttindustrien står for mye av utslippene. Informantene som deltar i studien jobber med ulike tiltak for bærekraftig matproduksjon, hvor av deres produkter er plantebasert eller kjøtterstattende. Formålet med denne studien var å undersøke hva som oppleves motiverende for bærekraftige endringsagenter i en grønn matvareproduksjon. Gjennom tematisk analyse resulterte det i to hovedtemaer og flere undertemaer. Disse refererte til behovet for autonomi i matvareproduksjonen og organiseringen av arbeidet og sosial støtte hos kolleger, men også få utvikling og bruk sin kompetanse som elementer til indre motivasjon. De bærekraftige endringsagentene var i utgangspunktet indre motiverte for å jobbe med bærekraftig matproduksjon, men ble også motivert av tallfestede mål og ønske om økt markedsposisjonering. | |