dc.contributor.advisor | Johannessen, Vilde. | |
dc.contributor.author | Kvelland, Astrid Amalie Langmoen. | |
dc.date.accessioned | 2022-07-12T17:20:45Z | |
dc.date.available | 2022-07-12T17:20:45Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier | no.ntnu:inspera:110854809:46981088 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3004854 | |
dc.description.abstract | Studiens formål var å undersøke motivasjonen til bærekraftige endringsagenter som jobber
ved bærekraftige restauranter. Det ble gjennomført en kvalitativ studie med semistrukturerte
intervjuer av to informanter. Tematisk analyse resulterte i to hovedtemaer som fikk navnene
Verdiorientert motivasjon og Den eksistensielle odysseen. Informantene var opptatt av å gjøre
en forskjell for å trekke Norge i «en grønnere retning» og for å bety en forskjell i møte med
andre mennesker. Til tross for at de tidvis opplevde vanskelige følelser knyttet til arbeidet,
opplevde de likevel stor trivsel. Funnene ble drøftet opp mot oppgavens problemstilling: Hva
motiverer bærekraftige endringsagenter i restaurantbransjen? Ved bruk av relevant teori om
motivasjon og miljøidentitet ble det funnet at endringsagentene var drevet av en autonom
form for motivasjon, og hadde en miljømessig identitet. Funnene fra studien kan benyttes for
å tilrettelegge for denne yrkesgruppen. Dette er viktig for en kontinuerlig drift av
miljøvennlige praksiser, som kan bidra til at Norge når målet om å bli klimanøytralt innen
2050. | |
dc.description.abstract | | |
dc.language | nob | |
dc.publisher | NTNU | |
dc.title | Bærekraftige endringsagenter i restaurantbransjen: En kvalitativ studie om motivasjon og identitet | |
dc.type | Bachelor thesis | |