Show simple item record

dc.contributor.advisorFerdorchak, Viktoriya
dc.contributor.authorFarstad Blindheimsvik, Thea
dc.date.accessioned2022-07-06T17:22:17Z
dc.date.available2022-07-06T17:22:17Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.ntnu:inspera:110607100:33715388
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3003325
dc.description.abstractSjømat er i det internasjonale samfunnet en viktig kilde til mat. Under pandemien, har denne næringens stabilitet blitt utfordret, gjennom vanskeligere tilgang til arbeidskraft og markedet. Likevel har næringen hatt historisk høye eksporttall og høy verdiskapning. Denne oppgaven ser på hvordan nasjonal og internasjonal politikk påvirker handlingsrommet til aktører avhengig av internasjonal handel og bevegelse. Oppgaven har funnet at de rasjonelle valgene som er tatt av offentlige aktører i utformingen av policy har stor påvirkningskraft på valgene som tas av private aktører. Om utfallet av formingen er som ønskelig derimot, finner oppgaven gjennom å studere valgene bedrifter tar gjennom bruk av rational choice og public choice.
dc.description.abstractSeafood is an increasingly important source of food in the international society. During the pandemic, the stability of this sector experienced challenges, such as access to labour, transport, and, thereby, the market. Nonetheless, the industry has experienced high export rates and value creation during the pandemic. This thesis looks at how national and international politics and policy affect the room for manoeuvre for actors reliant on international trade and movement. By using rational and public choice theory, my thesis has found that the choices available for these types of actors are indeed shaped by public policy.
dc.languageeng
dc.publisherNTNU
dc.titleNavigating An Ocean of European Policies: The Ramifications of Public Choice on Norwegian Seafood Production During a Pandemic
dc.typeMaster thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record