Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLongva, Kjersti Kjos
dc.date.accessioned2021-11-01T14:50:31Z
dc.date.available2021-11-01T14:50:31Z
dc.date.created2020-11-18T09:44:27Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2827020
dc.description.abstractDenne rapporten omhandler studententreprenørskap og har som formål å skape ny innsikt om overgangen fra å være student til å bli entreprenør. Å gå fra å være en student som er involvert i entreprenørskap i studiene til å bli en entreprenør som skal navigere i verden utenfor utdanningsinstitusjonen, kan være krevende. Det er en overgang som får stadig større oppmerksomhet fra utdanningsinstitusjoner, virkemiddelapparat og i forskning, da nyere undersøkelser viser at studententreprenører har en viktig rolle i kunnskapsspredning og oppstartsbedrifter som springer ut av høgskole- og universitetsmiljøer. Denne rapporten ser på fasilitatorer og utfordringer i prosessen fra student til entreprenør med mål om å bidra til økt forståelse for hvordan studententreprenørskap i høyere utdanning skjer i samspill med andre i et økosystem for nyskaping. I prosjektet er studententreprenører, undervisere og aktører i virkemiddelapparatet intervjuet for å få innsikt i ulike perspektiver. I tillegg er det innhentet sekundærdata om ulike typer økosystem for studententreprenørskap i Norge og internasjonalt. Funnene viser at entreprenørskapsutdanning, kontakt med næringsliv under utdanning, finansiering via virkemiddelapparat, studentmiljø for entreprenørskap, inkubatorer, tilgang til rekruttering av studenter, pitch-konkurranser og gründerprogram, samt mentorer, er viktige fasilitatorer for studententreprenørskap. Videre trekkes manglende tilgang til finansiering, manglende nettverk og bransjeerfaring, gründerprogram som ikke treffer og overdrevet skaleringsfokus frem som utfordringer som vanskeliggjør overgangen fra student til entreprenør. Det er viktig å understreke at å starte egen bedrift ikke er hovedmålet med satsingen på entreprenørskap og innovasjon i høyere utdanning. Det viktigste aspektet ved en slik satsing i utdanning er å fremme entreprenørielle ferdigheter hos studentene som kan brukes i mange ulike kontekster utover oppstart av egen bedrift. Entreprenørielle ferdigheter er sentrale ferdigheter for det 21. århundret og er viktige for at studenter skal kunne bidra til nyskaping også i eksisterende organisasjoner i næringsliv og offentlig sektor. Samtidig er det viktig at de som ønsker å forsøke å starte egen bedrift etter utdanning, opplever at ressurser på og utenfor campus gir støtte i denne prosessen. Rapporten viser at ulike elementer i økosystem for studententreprenørskap kan gi viktige bidrag til dette. Som en student som er intervjuet i rapporten beskriver, så kan elementer i økosystem være «det som gjør det som egentlig er ganske vanskelig litt mindre vanskelig.»en_US
dc.language.isomisen_US
dc.publisherNorges teknisk-naturvitenskaplige universiteten_US
dc.titleFra student til entreprenør: Muligheter, utfordringer og fasilitatorer i økosystemet for nyskapingen_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.description.versionsubmittedVersionen_US
dc.source.pagenumber38en_US
dc.identifier.cristin1849076
dc.relation.projectNorges teknisk-naturvitenskapelige universitet: 676696en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextpreprint


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel