dc.contributor.advisor | Cropotova, Janna | |
dc.contributor.advisor | Dauksas, Egidijus | |
dc.contributor.author | Sætre, Elias Skaare | |
dc.contributor.author | Pettersen, Arne Robert | |
dc.date.accessioned | 2021-09-25T16:46:44Z | |
dc.date.available | 2021-09-25T16:46:44Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier | no.ntnu:inspera:82635201:82666615 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2783512 | |
dc.description | Full text not available | |
dc.description.abstract | I dagens oppdrettsnæring blir det meste av fisken brukt, men blodet er noe som ingen bruker direkte. Blodet er derfor en stor ugift for bedrifter å kvitte seg med, med tanke på det blir kastet. Det er her vi ønsker å komme inn. Skal vi klare det må vi først vite en del om blodet og hvilke næringsinnhold vi kan forvente å finne. Vi har i denne oppgaven gjort noen tester for å finne forskjellige næringsstoffer som finnes i blodet. Vi har testet det for bakterievekst og sammenlignet med en rekke forsøk som tidligere ble gjort i vår studie, samt nye tester. Resultatene som vi har fått har vi sett over, diskutert fordelt, men og som en helhet. | |
dc.description.abstract | In today's aquaculture industry, most of the fish are used, but the blood is something that
no one uses directly. The blood is therefore a major unmarried for companies to get rid of, with
mind it being thrown. This is where we want to get in. If we are to succeed, we must
first know a bit about the blood and what nutritional content we can expect to find. We have in
this report done some tests to find different nutrients found in
the blood. We have tested it for bacterial growth and compared it with a number of experiments such as
previously was done in our study, as well as new tests. The results we have gotten have been discussed and talked about in its wholesome. | |
dc.language | nob | |
dc.publisher | NTNU | |
dc.title | Bærekraftig bruk av lakseblod. | |
dc.type | Bachelor thesis | |