Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMugurusi, Godfrey
dc.contributor.authorRo, Rasmus
dc.contributor.authorAxelsen, Nicolai
dc.contributor.authorStensæter, Cecilie
dc.date.accessioned2021-09-14T17:12:26Z
dc.date.available2021-09-14T17:12:26Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.ntnu:inspera:77258358:82301087
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2777066
dc.description.abstractVår utredning tar for seg hvilke partnerskap som har mulighet til å bidra med å redusere matsvinn i dagligvarebransjen. Ved hjelp av tilgjengelig litteratur, har vi kartlagt mulige partnerskap for StrongPoint som kan bidra med FNs bærekraftsmål (12.3) om å halvere matsvinnet med 50% innen 2030. Prosessen har blitt utført med kvalitative metoder, hvor vi har gjennomført dybdeintervju for å skape verdi for våre datagrunnlag til analysering. Våre teoretiske referansegrunnlag tar for seg litteratur rundt ulike former for samarbeid og allianser mellom bedrifter. Vi har undersøkt ulike samarbeidsformer og strategiske allianser som kan passe mellom StrongPoint og en potensiell partnerbedrift, og diskuterer dette opp mot relevant teori. Oppgaven har gitt oss flere bransjekarakteristikker som blir nøye vurdert. Litteraturens anbefalinger har gitt oss et bredt spekter av momenter, likevel konkluderer vi med at et transaksjonsbasert partnerskap med Spot On Shop vil kunne høste gode resultater i kampen mot matsvinn. Vi vil imidlertid påpeke at et partnerskap består av flere aspekter enn hva omfanget av vår oppgave viser. Siden et partnerskap omhandler mer enn kun å få til en reduksjon i matsvinn, peker vi på muligheter for oppfølging og anbefaler en videre forskning.
dc.description.abstractThis bachelorthesis is exploring what kind of business partnership that is needed to reduce food waste in the grocery industry. We have mapped out a solution architecture for a potential business-partner for StrongPoint, that can help with UNs sustainable development goal of 50% less food waste by 2030. This process has been completed via qualitative methods, with in-depth interviews, to gather significant data for our analysis. Our theoretical basis consists of available literature on the various business-cooperation methods, as well as business-alliances. This has been used to discuss what level of cooperation or alliance would best suite StrongPoint and its potential partner in their mission to reduce food waste. We have analyzed industry characteristics to find a solution architecture to best suite the industry. With this in mind a conclusion can be drawn to a transactional based partnership with Spot On Shop. This would be an efficient and quick solution that could have immediate impact on food waste in the grocery industry. However, a partnership often involves more than just problem-solving, and there are several factors that exceeds this thesis that should be researched more closely.
dc.languagenob
dc.publisherNTNU
dc.titleUtforming av partnerskap for å bekjempe matsvinn i dagligvarebransjen
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel