Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorFuglestad, Eirik Magnus
dc.contributor.authorAlmås, Reidar
dc.date.accessioned2021-03-30T07:16:59Z
dc.date.available2021-03-30T07:16:59Z
dc.date.created2020-03-19T13:27:14Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn0800-336X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2736053
dc.description.abstractI Noreg vart det i 2018 sloppe ut 52,9 millionar tonn CO2-ekvivalentar, og av dette var jordbrukets utslepp på 4,5 millionar tonn, eller 8,5 prosent av dei samla norske utsleppa. Jordbruksorganisasjonane vart i juni 2019 samde med staten om å forplikta seg til å kutta 5 millionar tonn i CO2-ekvivalentar klimagassar fordelt over ti år fram til 2030. Samstundes er det eit offisielt mål å auka produksjon av mat i Noreg. For kjøt- og mjølkeprodusentane kan dette vera problematisk, då store delar av klimagassutsleppa er knytte til biologiske prosessar i husdyra. Korleis skal jordbruket nå begge desse måla? Ligg det fastlåste strukturar i næringsutviklinga og føringar i jordbrukspolitikken som hindrar jordbruket i å nå desse måla?en_US
dc.language.isonnoen_US
dc.publisherUniversitetsforlageten_US
dc.titleHar norsk jordbuk ein plass i eit klimanøytralt Noreg? - fokus på mjølk og raudt kjøten_US
dc.typePeer revieweden_US
dc.typeJournal articleen_US
dc.description.versionacceptedVersionen_US
dc.source.volume37en_US
dc.source.journalNytt Norsk Tidsskriften_US
dc.source.issue1en_US
dc.identifier.doi10.18261/issn.1504-3053-2020-01-06
dc.identifier.cristin1802433
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 235670en_US
dc.description.localcode© Universitetsforlaget 2020. This is the authors' accepted and refereed manuscript to the article.en_US
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextpostprint
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel