Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMalmedal, Wenche Karin
dc.contributor.authorRøe, Ingrid Kristine
dc.date.accessioned2020-07-17T16:01:19Z
dc.date.available2020-07-17T16:01:19Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2669469
dc.description.abstractTittel: Ernæring ved kreft i hode og nakkeregionen. Hensikt: Undersøke hvordan sykepleier kan bidra til at pasienter med kreft i hode og nakkeregionen får god ernæringsstatus under og etter behandling. Problemstilling: Hvordan kan sykepleier bidra til god ernæringsstatus hos pasienter med kreft i hode og nakkeregionen? Metode: Litteraturstudie som baserer seg på ni forskningsartikler og relevant pensum- og faglitteratur. Resultat: Dårlig oppfølging, dårlig psykisk helse og plager knyttet til sykdommen eller behandlingen er risikofaktorer for underernæring. Ernæringsveiledning, enteral ernæring, god symptomlindring og samtale med fokus på psykisk helse er forebyggende og behandlende tiltak som er aktuelle. Konklusjon: Oppfølging av pasientene, fokus på psykisk helse og lindring av plager knyttet til sykdommen eller behandlingen er viktig for sykepleier, for å bedre pasientenes ernæringsstatus. Tiltakene må tilpasses hver enkelt pasient for at de skal være mest mulig effektive. Nøkkelord: Sykepleier, kreft i hode og nakkeregionen, ernæringsstatus, sykehus
dc.description.abstractTitle: Nutrition for cancer in the head and neck region. Purpose: Investigate how nurses can help patients with head and neck cancer get good nutritional status during and after treatment. Issue: How can nurses contribute to good nutritional status in patients with head and neck cancer? Method: Literature study based on nine research articles and relevant curriculum and professional literature. Results: Poor follow-up, poor mental health and illness or treatment problems are risk factors for malnutrition. Nutrition counseling, enteral nutrition, good symptom relief and conversations with focus on mental health are relevant preventative and therapeutic measures. Conclusion: Follow-up of patients, focus on mental health and management of symptoms related to the disease or treatment is important for the nurses, in order to improve the patients' nutritional status. Keywords: Nurse, head and neck cancer, nutritional status, hospital
dc.publisherNTNU
dc.titleErnæring ved kreft i hode og nakkeregionen
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel