Kvantitativ analyse av 3-metyl-2-buten-1-tiol i øl.
Abstract
For å kunne svare på bacheloroppgavens spørsmål sees det nærmere på hvordan 3-methyl-2-buten-1-tiol dannes i øl, og fra dette finne en egnet kvantitativ analysemetode for 3-metyl-2-buten-1-tiol i øl. Det oppnås ved å først se på den naturlige dannelsen av stoffet og den sensoriske effekten det har på øl. Videre undersøkes analysemetoder som tidligere har blitt tatt i bruk for analyse av stoffet. I diskusjonen vurderes analysemetodene opp mot hverandre for å kunne se på deres nøyaktighet og omfang av nødvendig preparativt arbeid. Dette bli oppsumert i konklusjonen. To answer the question of this bachelor's thesis a closer look on the formation of 3-methyl-2-butene-1-thiol in beer is taken. From this a suitable method for quantative analysis of 3-methyl-2-butene-1-thiol in beer is found. This is accomplished by first taking a look at the natural formation and the sensory effect it has in beer. Additionally analytical methods that previously have been used for analysis of 3-methyl-2-butene-1-thiol are examined. In the discussion the analytical methods are assessed against each other to examine their accuracy and required preparative work. This will be summarized in the conclusion.