• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Fakultet for naturvitenskap (NV)
  • Institutt for bioteknologi og matvitenskap
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Fakultet for naturvitenskap (NV)
  • Institutt for bioteknologi og matvitenskap
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Detection of stress- and taste-related compounds in human saliva

Nguyen, Truc Van
Master thesis
Thumbnail
Åpne
16372_FULLTEXT.pdf (2.702Mb)
16372_COVER.pdf (1.650Mb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2615548
Utgivelsesdato
2018
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Institutt for bioteknologi og matvitenskap [1174]
Sammendrag
Through a series of experiments, 5.8 ppm region in 1D spectra is suggested as the most promising region to detect CLC in human and animal saliva. NMR approaching can also distinguish sample s genders, as well as detect if a person uses corticosteroid.

Salmon extraction using saliva together with TCA are used in an attempt to extract flavouring compounds. On one hand, TCA extraction result shows greater stability than extraction result performing with saliva. On the other hand, saliva quality and condition have such an influence in the extraction result. In short, the possibility to track the concentration of many TRCs in human saliva over time is confirmed.
Utgiver
NTNU

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit