dc.contributor.author | Folgerø, Henriette | |
dc.date.accessioned | 2018-10-15T11:03:55Z | |
dc.date.available | 2018-10-15T11:03:55Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2568003 | |
dc.description.abstract | Problemstilling: “Betydningen av sykepleierens kunnskaper om aldring og ernæring med tanke på forebygging av underernæring i sykehjem”.
Hensikt: Oppgaven tar for seg hvordan kunnskapen til sykepleierne om ernæring og aldring kan forebygge underernæring hos eldre på sykehjem.
Metode: Oppgaven er basert på systematisk litteraturstudie, som tar utgangspunkt i forskningsartikler og relevant sykepleiepensum. Jeg har også valgt å ta med egne erfaringer fra praksis og jobb, for å kunne sammenligne mellom forskjellen fra det teoretiske til det som blir utøvd i praksis.
Resultat: Forskningsartiklene som ble analysert i denne oppgaven viser at ved å utføre systematisk ernæringsscreening etterfulgt av en individuell ernæringsplan kan forebygge underernæring hos eldre på sykehjem. Det å berike maten med ekstra næring så kan man øke energiinntaket hos pasienter og kan forebygge vektnedgang. Forskningsartiklene skriver om en rekke verktøy som er til hjelp for å kartlegge underernæring samt de belyser risikoene for å utvikle underernæring. Men for å få til dette er kunnskap om ernæring og aldringsprosessen hos de eldre et viktig aspekt for å sette i gang forebyggende tiltak mot underernæring til de pasientene som er utsatte.
Konklusjon: Funnene viser at det burde være bedre rutiner på screening og kartlegging av ernæringsstatusen til eldre på sykehjem. Kunnskapsnivået hos helsepersonell kan også bedres for å sikre at eldre i risiko for å bli underernært blir fulgt opp og det kan minske forekomsten av underernæring. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | NTNU | nb_NO |
dc.title | Betydningen av sykepleierens kunnskaper om aldring og ernæring med tanke på forebygging av underernæring i sykehjem | nb_NO |
dc.title.alternative | Importance of Nurcings knowledge of aging and nutrition for prevention of malnutrition of nursing homes. | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800 | nb_NO |