Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRokkones, Klara
dc.date.accessioned2018-07-30T08:06:43Z
dc.date.available2018-07-30T08:06:43Z
dc.date.created2018-01-05T12:53:59Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationSkandinavisk tidsskrift for yrker og profesjoner i utvikling. 2017, 2.nb_NO
dc.identifier.issn2464-4153
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2506715
dc.description.abstractDenne artikkelen er basert på en kvalitativ undersøkelse som tar utgangspunkt i erfaringer og opplevelser elever/lærekandidater på restaurant- og matfag og helse- og oppvekstfag har fra et alternativt opplæringsløp. De har alle vært knyttet til et tilrettelagt tilbud, «Den tredje vei», som er bygget opp omkring praksis, og som kjennetegnes med stor fleksibilitet. Problemstillingen jeg forfølger i teksten, er følgende: Hvordan kan skole og bedrift samarbeide og tilpasse opplæringen for elever med behov for en alternativ vei til grunnkompetanse? I første del av artikkelen beskrives tilbudet «Den tredje vei» og knyttes til sentrale styringsdokumenter, teori og forskning. I artikkelens andre del presenterer jeg metode og datainnsamling, basert på intervjuer. Til slutt drøfter og oppsummeres funnene i studien som omfatter elevenes/lærekandidatenes erfaringer og opplevelser. Jeg peker på hvordan studien kan være et bidrag til å forstå behovet for en bedre tilpasset opplæring for elever med ulike utfordringer, og hvordan dette kan organiseres i skole og bedrift.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherHøgskolen i Oslo og Akershus/ OsloMetnb_NO
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.title"Den tredje vei": En studie av elevers opplevelse av å være lærekandidat.nb_NO
dc.typeJournal articlenb_NO
dc.typePeer reviewednb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.volume2nb_NO
dc.source.journalSkandinavisk tidsskrift for yrker og profesjoner i utviklingnb_NO
dc.identifier.doi10.7577/sjvd.2582
dc.identifier.cristin1536611
dc.description.localcode© The Author(s). 2017. Dette verket er lisensiert under Creative Commons Attribution 4.0 International License.nb_NO
cristin.unitcode194,67,80,0
cristin.unitnameInstitutt for lærerutdanning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal