• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Øvrige samlinger
  • Publikasjoner fra CRIStin - NTNU
  • View Item
  •   Home
  • Øvrige samlinger
  • Publikasjoner fra CRIStin - NTNU
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Teknologibehov for lønnsom bearbeiding av fryst hvitfisk i norsk fiskeindustri Teknologisk status og teknologibehov i norsk fiskeflåte og hvitfiskindustri, råstoffkvalitet og nye produkter

Grimsmo, Leif; Digre, Hanne
Research report
Published version
Thumbnail
View/Open
A23114-+Teknologibehov+for+l%C3%B8nnsom+bearbeiding+av+fryst+hvitfisk-Leif+Grimsmo.pdf (2.420Mb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/2468702
Date
2012
Metadata
Show full item record
Collections
  • Institutt for bioteknologi og matvitenskap [1174]
  • Publikasjoner fra CRIStin - NTNU [26648]
Abstract
Produktmulighetene for mye av den fisken som fryses om bord i norske fiskefartøyer begrenses på grunn av redusert kvalitet på råstoffet. Denne fisken går derfor til Asia for arbeidskraftsintensiv produksjon av dobbeltfryste produkter i lavprissegmenter. Prisforskjeller for ombordfryst fisk viser imidlertid at markedet er villig til å betale vesentlig mer for den ombordfryste fisken hvis kvaliteten er bedre/kan garanteres. Klarer hele flåteleddet å levere topp kvalitet på ombordfryst fisk vil norsk fiskeindustri få tilgang til større kvanta av høykvalitets ombordfryst råstoff. Dette vil gi flere produktmuligheter, større fleksibilitetsproduksjonen og muliggjøre teknologi- og produktutvikling. Samtidig vil fiskeindustrien i langt større grad bli leveringsdyktig til godt betalte og sterkt voksende markeder som for eksempel sushi/sashimi markedet. Høy grad av automatisering er en forutsetning for lønnsom drift i fiskeindustrien. Beinfjerning ryggbein) og trimming er svært arbeidskrevende operasjoner og bør automatiseres. Fremtidens produksjonslinjer må ha fleksibilitet i forhold til varierende råstoff og produkt. Vi mener det er et stort potensiale i Norge for lønnsom bearbeiding av fryst hvitfisk i en kompetanse- og teknologibasert fiskeindustri
Publisher
SINTEF Fiskeri og havbruk

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit