dc.contributor.advisor | Dobler, Svetlana | |
dc.contributor.author | Førde, Elisabeth Berg | |
dc.contributor.author | Kirkaune, Ronja Østerfeldt | |
dc.date.accessioned | 2017-10-26T14:03:11Z | |
dc.date.available | 2017-10-26T14:03:11Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2462436 | |
dc.description.abstract | Tiden vi lever i nå blir ofte omtalt som informasjonsalderen. Det eksisterer overveldende mengder med informasjon, noe som gjør elektronisk word-of-mouth til en nødvendig tidsbesparer (Silverman 2001). Når det gjelder restaurantavgjørelser tyr mange til internett for hjelp, og spesielt da kundeanmeldelser (Kwok & Yu 2013). Vi har med utgangspunkt i dette formulert følgende problemstilling: "Har elektronisk word-of-mouth markedsføring i form av brukergenererte kundeanmeldelser påvirkning på kunders restaurantavgjørelser?” Forskningsmodellen vi vil fremstille i denne oppgaven, danner grunnlaget for de metodevalgene vi har tatt. Vi har gjennomført en kvantitativ undersøkelse i form av et selvutfyllende spørreskjema, som vi publiserte på Facebook og denne var aktiv i 14 dager. Vi har benyttet oss av en deduktiv strategi med hypotesetesting og formulerte totalt åtte hypoteser, som vi ved hjelp av programvaren SPSS har testet og analysert. Resultatene i analysen viser at forskningsmodellen og syv av åtte presenterte hypoteser støttes. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Markedsføring | nb_NO |
dc.subject | Word-of-mouth | nb_NO |
dc.subject | SPSS | nb_NO |
dc.title | Elektronisk word-of-mouth markedsføring og dens påvirkning på restaurantavgjørelser | nb_NO |
dc.type | Bachelor thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210::Bedriftsøkonomi: 213 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 31 | nb_NO |