Kroppen, selvet og maten : spiseforstyrrelser som mestringsstrategier for følelser i et krysskulturelt perspektv
Abstract
Hvordan uttrykkes ulike følelser gjennom mestringsstrategiene spiseforstyrrelser i to forskjellige kulturer? Hvilke forklaringsmodeller finnes og hvordan kommuniserer man om disse mestringsstrategiene i de to ulike kulturene? Hvilke behandlingsformer ses på som aktuelle og effektive i dag? I denne oppgaven vil jeg se på sammenhengen mellom kropp og sinn og jeg vil nærme meg dette komplekse feltet på forskjellig vis. Gjennom å se på et aspekt som spiseforstyrrelser belyser jeg mine funn når det gjelder hvordan ulike følelser kan uttrykkes gjennom disse mestringsstrategiene i regionen Andalucía og i Trondheim. Jeg har sammenlignet noen av forklaringsmodellene som finnes og hvordan det blir kommunisert om disse mestringsstrategiene i de to ulike kulturene. Jeg har også undersøkt hvilke behandlingsformer som ses på som aktuelle og effektive i dag, og hva de av informantene som har prøvd noen av disse synes om disse behandlingsformene.