Blar i Institutt for bioteknologi og matvitenskap på forfatter "Wahlgren, Marte Berg"
-
Design av studieoppsett: Barns Aksept for omega-3 tilskudd over tid
Nohr, Eva Marie (Bachelor thesis, 2020)Hensikten med dette arbeidet var å utarbeide et studieoppsett for å måle barns aksept for omega-3 tilskudd over tid. Teori om omega-3, barn som målgruppe og personvern legges frem i tillegg til teori om egnede forbrukeru ... -
Harskningsproblematikk i brød av linfrø
Jensen, Marthine Rørstand; Lier, Hedda Skullerud; Nguyen, Van Alisa B. T. (Bachelor thesis, 2022)Denne bacheloroppgaven er et samarbeid med Linbakst, der harskningsforløpet i linfrøbrød ble undersøkt. Problemstillingen var å se om tilsetning av ulike antioksidanter vil redusere dannelsen av harskningsprodukter. For å ... -
Holdninger til tare i matprodukter
Kåring, Astri Refsnes; Norum, Elise (Bachelor thesis, 2020)Målet med denne bacheloroppgaven var å undersøke hvilke holdninger norske forbrukere har til tare i matprodukter, samt å undersøke om holdningene mellom ulike demografiske grupper varierer. Det ble gjennomført en nettbasert ... -
Melbillelarver (Tenebrio molitor) som kjøtterstatter. Produktutvikling, forbrukeraksept og holdninger
Hauge, Even Sørvåg; Tran, Theresa Thanh-Truc; Vinje, Andrea Nyland (Bachelor thesis, 2023)Den økende verdensbefolkningen gjør det nødvendig å utforske bærekraftige proteinkilder for å møte økende matbehov. Insekter er en del av kostholdet til mennesker i enkelte deler av verden, likevel har ikke vestlige ... -
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?
Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari (Peer reviewed; Journal article, 2022)The aim of the present study was to explore Norwegian consumers’ attitudes toward smoke-flavoring of cold smoked salmon (CSS), by conducting a digital survey and focus group discussions. Some of the smoke-flavoring techniques, ... -
Produktutvikling av et sunt og praktisk lunsjmåltid for travle studenter.
Broholt, Christian; Haarstad, Ola; Simon, Matthias (Bachelor thesis, 2024)Denne rapporten beskriver et produktutviklingsprosjekt med mål om å utvikle et sunt og praktisk matprodukt, rettet mot unge studenter med en travel hverdag. En Cooper’s stage-gate-modell ble brukt gjennom hele prosjektet ... -
Redd Maten! – Fra matsvinn i dagligvare, til nytt produkt
Lasic, Damir; Krosser, Heidi H.; Bache Cassandra B. (Bachelor thesis, 2023)Denne bacheloroppgaven hadde som hensikt å kartlegge hvilke råvarer som produserer mest matsvinn hos dagligvarebutikker og deretter utvikle nye produkter basert på de identifiserte råvarene. For å kartlegge mengden matsvinn ... -
Sensorisk beskrivelse og sammenligning av bygg-, hvete-, rug- og potetvodka, og kjemisk analyse for landbruksetanol
Hansen, Kim; Hansæl, Embret Hermann; Strømsvåg, Eline (Bachelor thesis, 2023)Etter produksjonsmonopolet på brennevin ble opphevet, har det blomstret opp med håndverksdestillerier i Norge. Dette har medført et økende sortiment av norsk produsert brennevin på Vinmonopolet. For å undersøke om et produkt ... -
Veiledning til holdbarhets- og forbrukerundersøkelse av pølser, og gjennomføring av internrevisjon ved Oppdal Smak & Behag.
Alnes, Ole Petter Torset; Kvernberg, Henrik; Juberg, Sebastian (Bachelor thesis, 2020)Oppdal Smak & Behag har lansert sin egen pølseserie; Hannes pølser. Derfor ønsket de å kartlegge hvor godt forbrukere liker de ulike pølsetypene og hvilke pølser de foretrekker. I tillegg hadde de et behov for å undersøke ...