dc.contributor.author | Roterud, Anne Johanne | |
dc.date.accessioned | 2010-04-07T08:47:00Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.issn | 0806‐3176 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/144200 | |
dc.description.abstract | Rapporten som foreligger er fra arbeidet med fellesprosjektet mellom
Ringerike sykehus Helseforetak (HF) og Høgskolen i Gjøvik høst
2008/2009. Foreliggende rapport en delrapport. Rapporten
innholder kartlegging av pasientens risiko for underernæring ved to
målinger og dokumenterte tiltak samt oppfølging og evaluering av
deltagende sykepleiere og studentenes erfaringer. I studiet her blir det
brukt kvantitativ metode vedrørende registreringsskjemaet og
dokumenterte tiltak. Kvalitativ metode ved intervjuer med sykepleiere
og studentenes evaluering i deltagelse av kartleggingen og evaluering
av prosess. Kartleggingen i denne rapporten omhandler å registrere
pasientenes risiko for underernæring på kirurgisk og medisinsk
avdelinger i to tilfeller. Det var 42 pasienter som deltok i
registreringen, disse pasientene samtykket til registreringen. De som
ble ekskludert var de som ikke ble spurt av etiske grunner og de som
ikke samtykket. I prosjektet brukes allerede eksisterende Nutrion Risk
Score (NRS) score skjema som var kjent på avdelingen. Resultatet
viser at 52 % av pasientene kommer inn under gruppen høy risiko for
underernæring og moderat risiko for underernæring. Moderat risiko
for underernæring utgjorde 21 %, mens 31 % hadde høy risiko for
underernæring. | en |
dc.format.extent | 953945 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | nob | en |
dc.relation.ispartofseries | Høgskolen i Gjøviks rapportserie | en |
dc.relation.ispartofseries | 2010:5 | en |
dc.subject | sykepleie | en |
dc.subject | underernæring | en |
dc.subject | kartlegging | en |
dc.subject | appetitt | en |
dc.title | Sulten på sykehus. Kartlegging av ernæringsstatus hos pasienter før tiltak. | en |
dc.type | Research report | en |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 | en |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nutrition: 811 | en |