• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH)
  • Institutt for helsevitenskap Gjøvik
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH)
  • Institutt for helsevitenskap Gjøvik
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Pasienter med kreft: hvordan kan pasienter som er under kurativ behandling for kreft opprettholde god ernæringsstatus?

Grøtte, Marie; Hansen, Marlin
Bachelor thesis
Thumbnail
Åpne
MGrotte_MHansen.pdf (520.9Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/142801
Utgivelsesdato
2012
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Institutt for helsevitenskap Gjøvik [963]
Sammendrag
NORSK: Introduksjon Oppgaven er en litteraturstudie som tar for seg temaet kreft og ernæring. Kreftpasienter har ofte dårlig matlyst og vekttap. Bivirkninger fra cytostatika- og strålebehandling øker ernæringsproblemet da de ofte gir bivirkninger som appetittløshet og vansker med å spise. Hensikt Hensikten med denne litteraturstudien er å få økt kunnskap om hvilke tiltak vi som sykepleiere kan gjøre for å bedre kreftpasienters ernæringsstatus. Vi begrenser oss til pasienter som blir kurativ behandlet på sykehus. Metode Vi har gjort litteratursøkene i databasene Cinahl, Academic Search Elite, Ovid Nursing og ProQuest. Vi har også brukt stoff fra helsedirektoratet.no og sykepleien.no. Vi brukte søkeord som underernæring, kreft, sykepleietiltak, kjemoterapi, veiledning, kartlegging og ernæringsråd. Drøfting I diskusjonen skriver vi om tiltak og tilrettelegging for god ernæringsstatus. Drøftingen inneholder og viktigheten av undervisning og veiledning og kartlegging.
 
ENGELSK: Introduction This project is a literature study that address the subject of cancer and nutrition. Cancer patients often have loss of appetite and weight loss. Side effects from chemotherapy and radiotherapy increase the nutrition problem as they often give side effects such as loss of appetite and difficulties with eating. Purpose The purpose of this literary study is to get more knowledge about nursing interventions to improve cancer patients' nutritional status. We limit ourselves to dealing with patients who are curative treated in hospitals. Methods We made the literature searches in the databases Cinahl, Academic Search Elite, Ovid Nursing and ProQuest. We have also used materials from Helsedirektoratet.no and Sykepleien.no. We used search terms as: malnutrition, cancer, nursing interventions, chemotherapy, counseling, assessment and nutritional advice. Discussion Our discussion contains nursing intervention and the facilitation of good nutritional status of cancer patients. We also discuss the importance of counseling, education and assessment of patients with cancer.
 

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit