Blar i NTNU Open på forfatter "Kurek, Marcin A."
-
Impact of High-Pressure Processing (HPP) on Selected Quality and Nutritional Parameters of Cauliflower (Brassica oleracea var. Botrytis)
Kurek, Marcin A.; Finnseth, Christian; Skipnes, Dagbjørn; Rode, Tone Mari (Peer reviewed; Journal article, 2022)In recent years, innovative food processing methods, such as high-pressure processing (HPP) treatment, have been shown to improve food quality. The purpose of this work was to determine the effects of high-pressure processing ... -
Microencapsulation of Anthocyanins—Critical Review of Techniques and Wall Materials
Mohammadalinejhad, Samira; Kurek, Marcin A. (Peer reviewed; Journal article, 2021)Anthocyanins are value-added food ingredients that have health-promoting impacts and biological functionalities. Nevertheless, there are technological barriers to their application in the food industry, mainly because of ... -
Tilsetning av ulike bladpulver til glutenfritt brød
Elton, Emilie; Hansen, Andrea Hobbelstad; Røilid, Tilde Tveraa (Bachelor thesis, 2021)Hensikten med denne bacheloroppgaven var å finne ut hvordan tilsetning av ulike konsentrasjoner av ulike bladpulver i glutenfritt brød ville påvirke antioksidantinnholdet og de fysiske egenskapene, samt graden av aksept ... -
Utvikling av metoder for måling av antioksidativ kapasitet i fiskeproteinhydrolysat
Ås, Ingunn Charlotte; Isetorp Trandem, Anette (Bachelor thesis, 2021)Store mengder marint råstoff regnes i dag som svinn. Det er derfor interessant å se på hvilke antioksidative egenskaper ressursene har for å kunne benyttes i blant annet næringsmiddelindustrien i form av for eksempel ...