Browsing NTNU Open by Author "Hoel, Sunniva"
Now showing items 1-20 of 45
-
Aeromonas som en matbåren organisme og bruk av dyrkingsmedier til isolering
Tennfjord, Christine; Janthed, Praewa (Bachelor thesis, 2020)Målet med denne bacheloroppgaven var å kartlegge Aeromonas som en matbåren organisme, samt sammenligne ulike dyrkingsmedier som brukes for å påvise Aeromonas-arter i næringsmidler. Aeromonas er en bakterie-slekt som finnes ... -
Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case
Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva (Peer reviewed; Journal article, 2020)Arbeidslivsrelevans i høyere utdanning er avhengig av kontakt med arbeidslivet, men like viktig er det å ruste studenten til en fremtid preget av livslang læring. I tillegg til fagkunnskap er arbeidsgivere opptatt av de ... -
Biokonservering - Screening av melkesyrebakterier for inhibering av patogene bakterier i sjømat
Lillebjerka, Astrid (Master thesis, 2019)En endring i mattrendene hos forbruker som innebærer økt etterspørsel etter spiseferdig og lettprosessert sjømat gjør at det kreves nye metoder og kombinasjon av metoder innenfor konservering av sjømat. Biokonservering er ... -
Biokonservering – Screening av melkesyrebakterier fra spiseklare sjømatprodukter for antimikrobiell effekt mot Aeromonas salmonicida og Brochothrix thermosphacta og karakterisering av vekstkinetikk i vakuumpakket laks (Salmo salar L.)
Moen, Åshild Therese (Master thesis, 2020)Sjømatprodukter er blant de mest omsatte matvarene i verden og fraktes ofte over store geografiske avstander. Fisk er spesielt utsatt for mikrobiell ødeleggelse og betegnes som et lettbedervelig produkt med kort holdbarhet. ... -
Biokonservering- Screening av melkesyrebakterier som mulig beskyttende kultur i spiseklar sjømat
Olsen, Kristina D. (Master thesis, 2020)Forbrukernes ønske om spiseklare sjømatprodukter med høy sensorisk og ernæringsmessig kvalitet er utfordrende og kan medføre økt matsvinn. For å hindre dette bør barriereteknologi anvendes for å sikre trygg mat med ... -
Biopreservation of Atlantic salmon using lactic acid bacteria isolated from ready-to-eat seafood: Insight into antimicrobial activity, growth properties and effect on quality
Stupar, Jelena (Doctoral theses at NTNU;2024:192, Doctoral thesis, 2024)Today’s fast lifestyle and changes in dietary habits have increased the demand for ready-to-eat (RTE) seafood products. These products, rich in polyunsaturated fatty acids, proteins, essential amino acids, minerals, and ... -
Bruk av anaerob pre-inkubering for forbedring av metode for påvisning av Aeromonas i matvarer
Siiri, Emma Idianna Barriteau (Bachelor thesis, 2021)Hovedmålet med denne bacheloroppgaven var å se om en kort anaerob pre-inkubering kunne øke selektiviteten til SAA- medium for Aeromonas-arter i matvarer. Denne problemstillingen tok utgangspunkt i en påvisningsmetode ... -
Characterisation of phenotypic antibiotic resistance and resistance transfer in Enterobacterales isolated from Norwegian blue mussels (Mytilus edulis)
Hansen, Marit (Master thesis, 2024)Miljøovervåkning av antibiotikaresistens kan gi verdifull innsikt i utviklingen av antibiotikaresistens og hjelpe til med å identifisere nye trusler. Muslinger representerer et viktig verktøy for å overvåke antibiotikaresistens ... -
Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods
Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore (Journal article; Peer reviewed, 2018)A comparative evaluation on the effect of carbon dioxide (CO2) on quality and shelf life of Atlantic salmon loins pasteurized with microwave and conventional technology was conducted. The experimental design allowed CO2 ... -
Diversity and Antimicrobial Activity towards Listeria spp. and Escherichia coli among Lactic Acid Bacteria Isolated from Ready-to-Eat Seafood
Stupar, Jelena; Holøymoen, Ingunn Grimsbo; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng (Peer reviewed; Journal article, 2021)Biopreservation is a food preservation technology using microorganisms and/or their inherent antimicrobial metabolites to inhibit undesirable microorganisms. The aim of the present study was to explore the diversity and ... -
The effect of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat seafood
Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng (Journal article; Peer reviewed, 2022) -
Effect of Season, Fjord Locality and Food Safety Treatment on Microbial Composition of Norwegian Blue Mussels (Mytilus Edulis)
Borthen, Tobias (Master thesis, 2023)Blåskjell (Mytilus edulis) dyrket i Åfjord i Trøndelag i Norge, ble undersøkt fra høsten 2022 til forsommeren 2023. Blåskjellene ble brukt til å utforske ulike sider ved skjelldyrking og tilknyttede effekter på den mikrobielle ... -
Effects of storage temperature on bacterial growth rates and community structure in fresh retail sushi
Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Vadstein, Olav (Journal article, 2017)Aims This study was conducted to assess the effects of different storage temperatures (4–20°C), on bacterial concentrations, growth rates and community structure in fresh retail sushi, a popular retail product with a ... -
Effekt av lagringstemperatur på mikrobiologisk- og sensorisk kvalitet i fersk laksefilet
Nyborg, Anders Hansen; Stadsøy, Vilde Sæther; Bye, Even Svegaard (Bachelor thesis, 2023)Fersk laks har i utgangspunktet samme holdbarhetstid, men kjøletemperaturene i kjølekjeden kan variere. 2ºC, 4ºC og 6ºC er tre reelle temperaturer laksen kan holdes på gjennom lagringsperioden. Denne bacheloren skal se ... -
Effekten av kobber- og sølvionisert vann mot potensielt patogene bakterier i salat
Bonsak, Ann-Iren; Sivertsen, Lise; Arntzen, Margrete (Bachelor thesis, 2022)Hensikten med denne bacheloroppgaven var å undersøke om kobber- og sølvionisert vann, som benyttes mot Legionella pneumophila i vannbehandlingssystem, kan benyttes til å hemme vekst av potensielle patogene bakterier i ... -
Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.)
Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel (Research report, 2020) -
Forekomst av antibiotikaresistens hos E. coli i akvatiske miljø i Trondheim
Groth, Sara; Jacobsen, Nora Ingeborg Vinnes (Bachelor thesis, 2024)Antibiotikaresistens (AR) er en av nåtidens største globale helseutfordringer. Den voksende resistensen blant bakteriene truer medisinsk behandling og utviklingen omtales ofte som en stille pandemi. Spesielt fremveksten ... -
Growth and spoilage metabolites production of a mesophilic Aeromonas salmonicida strain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) during cold storage in modified atmosphere
Jakobsen, Anita Nordeng; Shumilina, Elena; Lied, Henriette; Hoel, Sunniva (Journal article; Peer reviewed, 2020)Aims The aim of the study was to quantify the growth kinetic parameters and spoilage‐associated metabolites of an inoculated strain of Aeromonas salmonicida in pre‐rigor filleted Atlantic salmon (Salmo salar L.) stored ... -
Growth and Spoilage Potential of an Aeromonas salmonicida Strain in Refrigerated Atlantic Cod (Gadus morhua) Stored under Various Modified Atmospheres
Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng (Peer reviewed; Journal article, 2022)Aeromonas spp. are ubiquitous aquatic bacteria, frequently isolated from seafood. The growth and spoilage potential of an inoculated strain of Aeromonas salmonicida (SU2) in Atlantic cod (Gadus morhua) fillets were assessed ... -
Growth kinetics and spoilage potential of Aeromonas strains isolated from seafood products.
Pedersen, Henrik Arntsen (Master thesis, 2021)Ettersom produksjon av sjømat øker og konsum av rå-ferdig prosesserte produkter blir mer vanlig, øker også behovet for kunnskap om de ulike mikroorganisme som eksisterer på slike produkter. Forringelse er definert som ...