Blar i NTNU Open på forfatter "Hoel, Sunniva"
-
Kvalitet og holdbarhet i varmrøkt laks
Kazem Zadeh, Fatemeh; Thongso, Amonrat; Yoon, Sarah (Bachelor thesis, 2019)Hensikten med denne Bacheloroppgaven var å vurdere fire ulike produksjonsprotokoller for å produsere varmrøkt Atlantisk laks (Salmon Salar L.). Filetene ble saltet med to ulike salteteknologier, henholdsvis tørrsalting og ... -
Listeria monocytogenes in a Norwegian Atlantic Salmon Processing Environment - A Study of Antimicrobial Resistance and Efficacy of Disinfectants
Svanøe-Hafstad, Eirin (Master thesis, 2022)Norge er en verdensledende produsent av atlantisk oppdrettslaks, og står for 51% av den globale produksjonen. Kontroll og forebygging av patogene bakterier, slik som Listeria monocytogenes (L. monocytogenes) i miljø der ... -
Mesophilic Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood: Insight into antimicrobial resistance, virulence factors, and growth kinetics in food
Lee, Hyejeong (Doctoral theses at NTNU;2023:279, Doctoral thesis, 2023)With the current trend of consuming fresh, natural, and convenient food, ready-to-eat (RTE) seafood, such as sushi, sashimi, or cold-smoked fish products, has gained popularity. Increased consumption of RTE seafood poses ... -
Metodeutvikling for påvisning av Aeromonas spp. ved bruk av Real-Time PCR
Jenssen, Malin Elise; Johansen, Hanna Kristine; Smedstad, Olav (Bachelor thesis, 2021)Hensikten med bacheloroppgaven var å utvikle en metode for påvisning av presumptive Aeromonas etter oppdyrking på stivelse ampicillin agar (SSA), ved bruk av real-time PCR. Metoden vil benyttes som et supplement til ... -
Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi
Hoel, Sunniva (Doctoral theses at NTNU;2018:164, Doctoral thesis, 2018)Sushi is a traditional Japanese dish that has become a popular ready-to-eat (RTE) product available in retail stores. Retail sushi is usually offered as complete meals, packed in a plastic lidded tray with a claimed ... -
Novel Packaging Concepts for Fresh Maki Sushi - Effect of Edible Coating and Modified Atmosphere Packaging on Microbiological and Physicochemical Changes at Different Storage Temperatures
Sørbø, Simen (Master thesis, 2021)Throughout the world there is a demand for more convenient, fresh, and healthier foods, and ready-to-eat (RTE) foods are becoming more sought-after. Retail sushi is a product that falls in under these categories. Although ... -
Populasjonsstudie av Aeromonas media
Sandberg, Martin; Smalås, Håvard (Bachelor thesis, 2021)Aeromonas er en bakterieslekt som har sin opprinnelse i vann, men som påvises i næringsmidler som melk, kjøtt fisk og skalldyr. Enkelte arter av Aeromonas er patogene, både for dyr og for mennesker. Evnen til vekst både ... -
Presumptive Enterobacterales in a salmon processing facility: Identification, Antibiotic resistance, Susceptibility to disinfectants and Biofilm forming properties.
Islam, Shiful (Master thesis, 2024)Antibiotic microbial resistance (AMR) is a major global issue associated with high morbidity and mortality. The widespread use of antibiotics in food and agriculture directly or indirectly contributes to the emergence of ... -
Restråstoff fra atlantisk laks (salmo salar L.) – kartlegging av mikrobiota og stabilisering av råstoff
Sletten, Ingrid Bøe (Master thesis, 2020)Verdens befolkning øker, og matbehovet øker i takt. Mesteparten av restråstoff fra laks prosesseres i dag til formål for marin ingrediensindustri. Det er et stort potensial i å optimalisere utnyttelsen av restråstoff fra ... -
Sammenligning av selektive dyrkningsmedier for påvisning av Aeromonas
Pedersen, Henrik Arntsen; Mikalsen, Martin Brelum; Reiche, Thorben (Bachelor thesis, 2019)Metoden for påvisning av Aeromonas utarbeidet av Nordisk Metodikkomité for næringsmidler (NMKL) er ikke optimal. Dyrkningsmediet Stivelses Ampicillin Agar (SAA) som blir benyttet etter denne standarden har vist seg å være ... -
Sammenligning av stabiliseringsmetoder for å oppnå mikrobiell stabilitet i mjød
Loktu, Marius (Bachelor thesis, 2019)Hovedmålet var å undersøke hvilke stabiliseringsmetoder som kunne bidra med å oppnå mikrobiell stabilitet i mjød med innhold av restsukker, og unngå en potensiell refermentering i emballert produkt. Samt utforske hvilken ... -
Selection of lactic acid bacteria for biopreservation of salmon products applying processing-dependent growth kinetic parameters and antimicrobial mechanisms
Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng (Peer reviewed; Journal article, 2023)Biopreservation using lactic acid bacteria (LAB) is a promising technology to prevent the growth of pathogenic microorganisms in fresh and mildly processed food. The main aim of this study was to select LAB, originally ... -
Species distribution and prevalence of putative virulence factors in mesophilic Aeromonas spp. isolated from fresh retail sushi
Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng (Journal article; Peer reviewed, 2017)Aeromonas spp. are ubiquitous bacteria that have received increasing attention as human pathogens because of their widespread occurrence in food, especially seafood and vegetables. The aim of this work was to assess the ... -
Species level identification and susceptibility testing of Enterobacterales isolates from the Norwegian salmon industry
Bellankimath, Anurag Basavaraj (Master thesis, 2022)Abstract will be available on 2023-06-30 -
Sølv- og kobberioner mot vann- og matbårne patogener
Nijmeijer, Jan Robert; Cuper, Krystian Bartlomiej (Bachelor thesis, 2020)Bakteriene Escherichia coli (E.coli) og Listeria monocytogenes (L.monocytogenes) er to patogene bakterier som er en utfordring for matbransjen. Inaktivering er ressurskrevende for matbransjen, og det jobbes stadig med ... -
The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk whey and cheese from artisan farm dairies
Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Karlsen, Hanne (Journal article; Peer reviewed, 2016)In this study, coagulase positive staphylococci were detected in 45% of the 69 bovine milk, whey and cheese samples taken from five farm dairies, and all raw milk samples were contaminated. Genetic diversity, staphylococcal ... -
The Significance of Mesophilic Aeromonas spp. in Minimally Processed Ready-to-Eat Seafood
Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng (Journal article; Peer reviewed, 2019)Minimally processed and ready-to-eat (RTE) seafood products are gaining popularity because of their availability in retail stores and the consumers’ perception of convenience. Products that are subjected to mild processing ... -
Undersøkelse av antibiotikaresistens i ulike vannmiljøer i Trondheim
Adde, Solveig (Bachelor thesis, 2023)Antibiotikaresistens (AR) er et av dagens største helseproblem. Resistens mot antibiotika er naturlig blant bakterier, men dagens bekymring ligger i den økende forekomsten av multiresistente patogene bakterier som kan ... -
Vekstpotensialet til Aeromonas-arter i lett prosesserte sjømatprodukter - bestemmelse av vekstkinetikk som funksjon av saltkonsentrasjon og prøvetaking av lettsaltede lakseprodukter
May, Lea; Ivarsen, Mari Langøy; Gumpen, Marianne (Bachelor thesis, 2020)Lett prosessert mat blir stadig mer populært, men som følge av dette kuttes flere viktige barrierer som har som funksjon å hemme bakterievekst. Saltreduksjon er her av stor betydning og kan medføre utfordringer rundt sikring ...